banner564

Sercan Maypa 18 ay yatacak

Evinde 50 mermi, 7 gram kokain, bir gram hintkeneviri ve 3 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde bulunan sanık hakkındaki karar açıklandı

Sercan Maypa 18 ay yatacak
banner598
Başkent Lefkoşa’daki evinde, 50 mermi, 7 gram kokain, bir gram hintkeneviri ve 3 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde bulunan sanık Sercan Maypa hakkındaki dava süreci dün tamamlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarrufu ile kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından yargılanan sanık hapis cezasına çarptırıldı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin baktığı duruşmada, sanık hakkında verilen karar okundu. 

Benzer suçlardan iki kez hapis yattı
Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Esendağlı, sanık aleyhine ve lehine olan olguların değerlendirildiğini ancak sanığın benzer suçlardan iki kez hapse mahkûm olduğunu belirtti. Esendağlı sanığın işlemiş olduğu suçun KKTC’de son dönemlerde yaygın bir şekilde devam ettiğini, uyuşturucu alma, verme alışkanlığı toplumun sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini ve bu suçların önüne geçmek için ciddi ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirtti.  Esendağlı, benzer suçlardan daha önce yargı karşısına geçen sanığa hürriyeti bağlayıcı bir ceza vermeyi uygun ve adil bulduklarını dile getirerek sanığı oy birliği ile 18 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474