banner564

Sestalar kapışıldı

Serdarlı’daki bahar şenliğinde Kıbrıs’a özgü lezzetlerin yanı sıra el emeği göz nuru ürünler konukların beğenisine sunuldu

Sestalar kapışıldı
banner598
Melin DOBRAN
Serdarlı (Çatoz) köyünde dün yapılan “Serdarlı Sestaları 5. Bahar Şenliği”, oldukça ilgi gördü. Köy meydanında kurulan tezgâhlarda Kıbrıs’a özgü macunlar, pastelliler, börekler, tatlılar, kebaplar ve el emekleri satışa sunuldu. Kıbrıs kültürünün unutulmaması gerektiğini söyleyen esnaf, “Kültürümüze ait ürünlerin tanıtımı ve unutulmaması için festivallere katılıyoruz” dedi. Satışlardan memnun olduğunu dile getiren esnaf, bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu ifade etti. Yoğun katılımın olduğu festivalde vatandaşlar hem gezdi, hem de Kıbrıs ürünlerini yemenin tadını çıkardı.

Açılışa Akıncı çifti de katıldı
Şenliğin açılışına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile eşi Meral Akıncı, Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Şenliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çatoz köyü konuşulunca sestaların ötesinde, babutsanın akla geldiğini, ülkede üretilen babutsanın Ağustos ayında sadece çiğ olarak tüketildiğini, Malta adasında babutsanın meyve satışının yanında, likör ve farklı ürünlerinin de yapılıp satıldığını, Belediye ve Dernek öncülüğünde bunun Serdarlı için de gerçekleştirilebileceğini söyledi.


Bayraktar: 500 yıllık birliktelik…
Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar ise, 500 yıllık birliktelik ve dayanışmanın ürünü olan, el sanatları ve mutfak kültürünün bölge insanının kimliğini oluşturduğunu, bugün satışa sunulan el sanatları ve yiyeceklerin bölge insanının kültürünü yansıttığını kaydetti.
Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği Başkanı Vijdan Karagözlü ise, bölgenin Lüzinyan ve Venedik döneminden kalma bir yerleşim yeri olduğunu belirtti.


Esnaf ne dedi..??

Nuray Kanarya: Festival için bulgur köftesi, lokma, kavurga, çitlembikli bitta, zeytinli, el makarnası, fırın katmeri ve hamur işleri hazırladık. Kendi yaptığımız el emeklerini burada sergiledik. Köydeki festival senede bir olduğu için, bölge şenlensin diye katıldık. Halkımızın ilgisinden memnunuz.

Ayten Fırat: Festival için alıç reçeli, portakal reçeli, çala badem macunu, turunç macunu, kabak macunu, ayva macunu ve şekersiz reçel hazırladık. Şekeri hastası olanlar da var, onlar şekersiz reçeli tercih ediyor. Genel olarak macunlar beğeniliyor ve alıcısı da oldu. Festivallerde Kıbrıs ürünlerini tanıtmaktan ve halkımızın ilgisinden memnunuz.

Nural Sevindi: Biz harnup pekmezli pastelli satıyoruz. Ürünlerimiz kapış kapış gitti. Halkımız pastelliyi çok seviyor. Satışlarımız oldukça güzel gitti. Taze ve lezzetli ürünlerimizle halkımızı memnun etmeye çalışıyoruz.

Hasan Bullici: Ben festivalde çiçek satıyorum. Orkidecilerin kralıyım. Festivale orkide ve tavşan kulağı gibi çiçekler getirip sattım. Çok şükür satışlarım iyi gitti. Köy meydanında gördüğümüz kalabalık ve halkın ilgisi bizi çok mutlu etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474