banner564

Sevinçten ağladı

17 haftalık bebeğini kürtajla aldırdığı için 9 ay hapislik alan Melis Akçal’ın cezası 3 aya indirildi

Sevinçten ağladı
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne Ada Hospital’de 17-18 haftalık bebeğini sezaryen ameliyatıyla sonlandıran ve 9 ay hapse mahkûm edilen Melis Akçal’la ilgili istinaf kararı dün açıklandı. Yüksek Mahkeme, Akçal’ın istinaf başvurusunu kabul ederek, cezayı 9 aydan 3 aya düşürdü. Mahkeme heyeti, Akçak hakkında verilen mahkûmiyet kararının yerinde ancak ceza süresini fahiş bulduklarını açıkladı.
Başkan Ahmet Kalkan ve üyeler Gülden Çiftçioğlu, Bertan Özerdağ’dan oluşan Yargıtay Ceza Mahkemesi heyeti tarafından dinlenen istinaf başvurusu kararını Üye Gülden Çiftçioğlu açıkladı. Çiftçioğlu, incelemiş oldukları istinaf başvurularını iki şekilde değerlendirdiklerini, öncelikle sanık aleyhine alt mahkeme tarafından verilen mahkûmiyet kararının hatalı olmadığına bulgu yaptıklarını söyledi. 

Melis yarın serbest kalacak
Yüksek Mahkeme Yargıcı Gülden Çiftçioğlu, savunma avukatının cezanın fahiş olduğuna dair dosyalamış olduğu istinafı da incelediklerini ve alt mahkemenin sanık aleyhine değerlendirdiği ağırlaştırıcı faktörleri kullandığı kadar lehine olan unsurlara gerektiği kadar değinmediği bulgusuna vardıklarını açıkladı. Çiftçioğlu, tüm olgular ışığında sanık aleyhine verilen 9 ay hapis cezası hükmünün müdahale gerektirdiğini ve heyet olarak süreyi 3 ay hapis cezası olarak uygun olacağı kararına vardıklarını açıkladı. Karar sonrası sevinç gözyaşları döken Akçal 17 Mayıs’ta serbest kalacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473