banner564

Seyirci kalınamaz

Otelciler Birliği, Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek isteyen yabancıların Rumlar tarafından engellenmesi karşısında acilen önlem alınmasını istedi

Seyirci kalınamaz
banner598

   Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Asbaşkanı Ercan Turhan, Kuzey Kıbrıs’ta tatil yapmak isteyen yabancıların Rumlar tarafından engellendiğine dikkat çekerek, acil önlem alınması konusunda KKTC yetkililerine çağrı yaptı.

   AB vatandaşı olmayan ve Larnaka üzerinden seyahat eden turistlerin Kuzey Kıbrıs’a geçişini engelleyen Rum Yönetimi’ne karşı tepkisiz kalınmaması gerektiğini belirten Turhan, Birleşmiş Milletler ve yabancı büyükelçilikler nezdinde girişim beklediklerini ifade etti.   
   Turhan şunları kaydetti:
   “Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek isteyen yabancıların özellikle Larnaka Havaalanı’nda Rumlar tarafından engellendiklerini üzülerek izliyoruz. Rumların bu yaptıkları bir insanlık suçudur.
   Avrupa Birliği üyesi ülkelerden gelenleri sorguya çekemiyorlar, ancak Rusya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turistleri, vizeleri olduğu halde kuzeye geçecekleri iddiasıyla ülkeye sokmuyor, geri gönderiyorlar.
   Türkiye’den her yıl 1.5 milyon dolayında insan, vize almadan Yunan adalarına gidiyor ve Yunanistan’ın ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar.
   Diğer yandan KKTC makamları, Kıbrıslı Rumların kuzeyde dini ibadet yapmalarına izin veriyor ve her türlü kolaylığı sağlıyor. Hatta mahsur oldukları iddiasıyla kuzeyde yaşayan Rum ve Maronit’lere gönderilen eşyalardan gümrük vergisi almıyor.
   Hal böyle iken Kuzey Kıbrıs’ta tatil yapmak isteyen yabancılara Larnaka Havaalanı’nda kötü muamele yapılması ve geri gönderilmeleri karşısında KKTC makamlarının sessiz ve tepkisiz kalmasını kabul edemeyiz. Bu konuda Birleşmiş Milletler ve yabancı ülke büyükelçilikleri nezdinde derhal etkin girişimlerin başlatılmasını talep ediyoruz.
   Sonuç alınmaması halinde ise kuzeyde Rumlara sağlanan olanakların yeniden gözden geçirilerek karşı adımların atılmasını beklemekteyiz.  

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2018, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474