banner564

Silahlar sipariş üzerine gelmiş

Evinde ruhsatsız üç tabanca, mermi, eski eser ve define arama aletleri bulunan polis memuru Ziya Düşünmez’in yanı sıra suç ortakları mahkemeye çıkarıldı

Silahlar sipariş üzerine gelmiş
banner598

 Suna ERDEN

Doğanköy’de önceki gün gerçekleştirilen operasyonda evinde silahlar, mermiler, eski eserler ve define arama aletleri bulunan polis memuru Ziya Düşünmez ile suçla bağlantılı tutuklanan Özgür Yıldız ve Levent Erdem dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada iddiaları aktaran polis, önceki gün saat 15.30 sıralarında, Ziya Düşünmez’in evinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapıldığını söyledi.
Polis, yapılan aramada 1 adet Sig Sauer marka 9 mm çapında tabanca, 1 adet Glock Austria marka tabanca ve 1 adet Beretta marka 7.65 mm çapında tabanca, 18 adet 9 mm çapında canlı mermi, 12 adet 7.65 mm çapında canlı mermi, yaklaşık bir gram ağırlığında hintkeneviri ile içerisinde tütünle karışık hintkeneviri olan bir adet sarma sigara, 25 adet eski eser olduğuna inanılan madeni para, 7 adet 9 mm çapında kuru sıkı mermi, 4 adet eski eser olduğuna inanılan madeni para, Golden King DPR model kameralı elektronik metal detektörü ve Ziya Düşünmaz’e ait JE 957 plakalı aracın bagaj kısmında ise eski eser aramak için kullanıldığına inanılan 4 adet metal çubuk ve bir adet mikro kamera bulunarak emare olarak zapt edildiğini açıkladı.

Telefonu kırdı
Polis, Ziya Düşünmez ile baskın esnasında evde olan Özgür Yıldız ve suçla bağlantılı Levent Erdem’in de tutuklandığını ifade etti.
Polis memuru, zanlı Düşünmez’in ifadesinde evde bulunan ruhsatsız 3 silahı Levent Erdem’in isteği üzerine 2019 yılı Nisan ayında henüz tespit edilemeyen bir şahıs aracılığı ile Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye getirttiğini itiraf ettiğini açıkladı.
Polis, Erdem’in evinde yapılan aramada kanunsuz bir şey bulunmadığını ancak zanlı Düşünmez ile konuşmak için kullandığı cep telefonunu kırdığını ifade etti.
Polis,  meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talep doğrultusunda zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474