banner564

Şimdilik beklemede

Hayvancılar Birliği’nin eylemi geçici süreliğine askıya alındı

Şimdilik beklemede
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği önceki gün başlattığı eylemine dün de devam etti. Üreticilere verilen desteğin yetersiz olması, arpa zammı ve süt fiyatlarını protesto etmek amacıyla Ercan Havalimanı çemberinde yapılan eylem öğlen saatlerine kadar devam etti. 
Eylem birliğin aldığı ortak kararla geçici süreliğine askıya alındı. 
Birlik Başkanı Naimoğulları aldıkları karar ile ilgili açıklama yaptı.
Naimoğulları, 100 civarı aracın polis engeline takıldığını bu nedenle de eylemin Ercan Havalimanı çemberinde yapıldığını ifade etti. 
Eylem için köylerden desteğe gelecek olan üreticilerin de polis engeline takıldığını söyleyen Naimoğulları,  “Buraya daha birçok araç gelecekti ama toprak yolları bile kestiler. Polis, eylemin boyutunu artırmamak için üreticiyi sindirmeye çalışıyor” dedi.

Habersiz geliriz
Naimoğulları, “En demokratik hakkımız olan eylemi bile engellemek için her şeyi yaptılar. Eylem hakkı özgürlüktür. Engelleme aslında sizin düşünce yapınızı gösterir, bizi bugün engelleyebilirsiniz ama yarın haber vermeden geliriz” şeklinde konuştu. Hükümetin ve Tarım Bakanlığı’nın üretimden korktuğunu ifade eden Naimoğulları, hayvancılardan korkulmamasını isteyerek, üretime, hayvancıya, tarım sektörüne destek verilmesini talep etti.

Geçici süreliğine askıya alındı
Naimoğulları  “ Üretici 2 gündür soğukta yağmurda bu çemberde beklemekten yoruldu ve ciddi anlamda, bu yaratılan ortama üzüldü. Hayvancının, sırasında bir biriyle ve polis ile karşı karşıya kaldı. Bakanlıkta çevik kuvvet bekledi, derdimiz vatandaşları yolcuları mağdur etmek değil, derdimiz sesimizi duyurmak, derdimiz ekmektir. Burada iki gün herkes perişan oldu. Yapmamız gereken işlerimiz ve ilgilenmemiz gereken hayvanlarımız var. Bu nedenle eylemi geçici bir süreliğine askıya alıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ercan’ı geçemediler
Araçlarıyla önceki gün Lefkoşa’ya gelerek Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Başbakanlık önünde eylem yapmak isteyen hayvan üreticileri polisin aldığı güvenlik önlemleri nedeniyle Lefkoşa’ya gelemeyince eylem Ercan Havalimanı çemberine kaydırılmıştı.
Eylem nedeniyle Ercan’a giriş çıkışlar bir süre aksamış, yolcular terminale yürüyerek girmek zorunda kalmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474