banner564

En güzel yılları karardı

Eski kız arkadaşını av tüfeği ile vuran 24 yaşındaki Çağın Karadayı 8 yıl hapis yatacak

En güzel yılları karardı
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 2018 yılında meydana gelen olayda eski kız arkadaşı 31 yaşındaki Semiye Şeytan’ı pusu kurup takip ettikten sonra av tüfeği ile üç ayrı yerinden ağır şekilde yaralayan 24 yaşındaki Çağın Karadayı hakkındaki davada karar açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 8 yıl hapse mahkum edildi.
Sanık hakkında verilen kararı Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun açıkladı. 
Aksun, KKTC’nin hukuk devleti olduğunu anımsatarak, hiç kimsenin karşısındakini hatalı olduğu gerekçesiyle cezalandırma hakkı olmadığını vurguladı. 
Bu arada olayın ardından polisin Şeytan’ı olay tarihinden dün karar verilene adar yakın koruma altına aldığı öğrenildi.

Şiddet suçları üst sıralar tırmanıyor
Lefkoşa’da 2018 yılında esk kız arkadaşını av tüfeği ile ağır yaralayan sanığın cezası açıklandı. 
Kararı açıklayan Başkan Aksun, sanığın işlediği ağır yaralama suçunun müebbet hapis öngören son derece ciddi suçlardan olduğunu belirtti. Aksun, Mahkemelerin Yıllık Faaaliyet raporlarına göre son üç yılda ağır yaralama, adam öldürme ve darp suçlarının ağır ceza mahkemelerinin gündeminde 4’üncü sıraya yükseldiğini söyledi. Başkan Fadıl Aksun, ağır yaralama suçunun KKTC’de yaygınlaşan suçlardan olduğunu belirtti. Aksun, sanığın eski kız arkadaşına iki kez arka arkaya ateş etmesini, hastaneye kaldırılırken hayati tehlikesinin oluşunu aleyhine değerlendirdiklerini kaydetti. 

Kalıcı hasar oluşmadı
Başkan Aksun, sanık hakkındaki hafifletici etkenlere değindi. Hafifletici unsurların şunlar olduğu belirtildi;
Sanığın 25 yaşında olması,serbest kaldığı sürede Semiye Şeytan’a zarar vermemesi, olayın hemen ardından aracın camını kırıp, Şeytan’ı hastaneye götürme niyeti, polise teslim olması, Şeytan’da kalıcı hasarı kalmaması, sanığın sabıkasız ve iyi bir sicilinin olması.
Aksun, sanığa kamu menfaati göz önünde bulundurularak, hapis cezası dışında bir ceza vermelerine olanak olmadığını kaydetti. Aksun, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybirliği ile 8 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Yakın koruma ile gözetiliyordu
Küçük Kaymaklı bölgesinde 8 Ocak 2018 tarihinde meydana gelen olayda, Çağın Karadayı eski kız arkadaşına pusu kurup, aracı içerisinde olduğu bir sırada av tüfeği ile ateş açarak yaralamıştı. Sol kasık, sol bacak ve sol el kısmından yaralanan Semiye Şeytan, o haldeyken aracını sürmeye devam etmiş, Hamitköy bölgesine geldiğinde ise polisi aramıştı.
Sanık aynı gün tutuklanırken, polis Şeytan’ı olay tarihinden dün karar verilene adar yakın koruma altına almıştı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473