banner564

Sınır tanımaz Eyüp!

86 bin TL vize borcu nedeniyle, Ahmet Akyüz adına düzenlenmiş sahte kimlikle; Türkiye, KKTC ve Güney Kıbrıs arasında mekik dokudu

Sınır tanımaz Eyüp!
banner598
 

Başkent Lefkoşa’da dün mahkeme huzuruna çıkarılan Eyüp Akyüz isimli zanlının, 86 bin TL tutarındaki vize borcu nedeniyle, Türkiye, KKTC ve Güney Kıbrıs arasında sahte kimlikle mekik dokuduğu anlaşıldı.

Mahkemede aktarılan olgulara göre, vize borcu olan Eyüp Akyüz, sahte kimlik defalarca ülkeye giriş çıkış yaptıktan sonra fark edildi. Ahmet Akyüz adına düzenlenen sahte kimlik ile Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapan ve kaçak yollardan Güney Kıbrıs’a giden zanlı, geri gelip yine Ercan üzerinden çıkış yaptı.

 

Kendi belli etmese yakalanmayacaktı

İki kez Ercan’da işlem yaptıran ancak fark edilmeyen zanlı, son gelişinde Pile köyüne giriş yapmak isterken kendi kimliğini kullanmaya kalkınca yakayı ele verdi. Gözaltına alınan zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polisi, zanlı Akyüz’ün 86 bin TL vize borcu olmasından dolayı üzerinde kendi resmi bulunan Ahmet Akyüz’e ait sahte kimlikle 4 Aralık 2013 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan Kuzey Kıbrıs’a giriş yaptığını ve aynı gün kaçak yollardan Güney Kıbrıs’a gittiğini söyledi. Polis, zanlının 11 Aralık tarihinde de kaçak olarak Kuzey Kıbrıs’a girdikten sonra yine sahte kimlik ile Ercan’dan ülkeden çıkış yaptığını açıkladı.

 

2 ay cezaevinde

Zanlının 16 Ocak 2014 tarihinde yeniden Ahmet Akyüz adına düzenlenmiş sahte kimlik ile Ercan üzerinden KKTC’ye giriş yaptığını belirten polis, aynı gün Pile köyüne girmek isteyen zanlının bu kez kendisine ait kimliği kullanmak isterken tespit edildiğini söyledi. Polis, kayıtlardan Eyüp Akyüz’ün KKTC’ye girişinin olmadığını fark eden muhaceret görevlilerinin polise haber verdiğini açıkladı.

Zanlının TC vatandaşı olduğunu belirten polis davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlıyı ileride yargılanmak üzere 2 ay süre ile cezaevine gönderdi.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474