banner564

Sınırda yine izdiham

Kimisi şarap festivali için Limasol’a, kimisi kırtasiye için Jumbo’ya

Sınırda yine izdiham
banner598
Melin DOBRAN
Kuzey Kıbrıs’ta ‘maaşları ödeyebilmek adına’ oluşturulan fonlar ve diğer vergiler sayesinde tüketim maddelerinin güneyden daha pahalı olması, Güney Kıbrıs’a yönelik ilginin artmasına neden oluyor.
   Okulların açılmasına kısa bir süre kala, yüzlerce KKTC vatandaşının, Güney Lefkoşa’daki Jumbo mağazasına akın etmesi nedeniyle Metehan sınır kapısında dün yine izdiham yaşandı.
   Vatandaşların önemli bir kısmı ‘kırtasiye almak için’ güneye geçtiğini belirtirken, bazıları Limasol’daki şarap festivaline gideceğini ifade etti. Bazı vatandaşlar ise alış-veriş merkezlerinde kıyafet bakacağını söyledi.

Sebze meyve almak için güneye gidiyorlar
   Kuzeydeki sebze ve meyvelerin kalitesinden rahatsız olanlar ise, domates, salatalık, marul, roka, elma, ekmek ve süt ihtiyacını gidermek için güneye geçtiğini itiraf etti.
   Diyalog muhabirine “KKTC’de denetim yok, fiyat kontrolü yok” diyen vatandaşlar özetle şöyle dedi:
  “Türkiye’de 6 TL’ye, güney Kıbrıs’ta ise 9 TL’ye satılan bir ürünü kuzeyde 22 liraya alabiliyoruz. Arada bu kadar büyük fiyat farkının olması nedeniyle de alış-veriş hakkımızı güneyde kullanıyoruz. Bunun ana sorumlusu bzleri yönetenlerdir. Piyasayı denetlesinler. Bizlere sağlıklı ve ucuz ürün sunsunlar, o zaman güneye akışın önü kendiliğinden kesilir.”

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2017, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474