banner564

Sinirlerine hakim olamadı

Sabah 03.00’te, evinin 150 metre ilerisindeki CTP örgüt binasında gürültü yapıp, kendisini uyutmayan gençlere av tüfeği ile ateş açan 64 yaşındaki Lütfü Yıldırım başını belaya soktu

Sinirlerine hakim olamadı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Yarköy’de dün sabaha karşı saat 02.45’ te  gerçekleşen olayda Lütfi Yıldırım isimli vatandaş tasarrufundaki av tüfeği ile evinin 150 metre uzağında bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’e (CTP-BG) ait lokale giderek bir el ateş etti. Açılan ateş sonucunda lokalde o sırada oyun oynayan aynı köyde sakin Sedat Özyiğit, Emir Dolu, Bayram Yakar ile Güvercinlik köyünde sakin Tekin Dağal hafif şekilde yaralanarak Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlk yardım tedavileri yapılan yaralılar taburcu edildi.
Yarköy’de hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan olayın ardından saldırıyı gerçekleştiren Lütfi Yıldırım, polis tarafından gözaltına alınarak dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.
İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli ekipler dün, Yarköy’de olayın gerçekleştiği CTP-BG lokali ile zanlı Lütfi Yıldırım’ın ev ve bahçesinde arama yaparak emare topladı. Aramalara İskele Adli Şube Amiri Baş Müfettiş Enver Eren de bizzat katıldı.

Saçmayı yiyen ‘yandım anam’ dedi
Olay yerinde bulunan ve  Lütfi Yıldırım’ın ateşlediği tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Sedat Özyiğit isimli şahıs, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sedat Özyiğit, lokalde oyun oynadıkları esnada silah sesi duyduklarını ne olduğunu bile anlayamadan saçmalandıklarını savundu. Özyiğit, olayda kendi ayağına av tüfeğinden çıkan saçmalarının isabet ettiğini söyledi. Yaralılardan Emir Dolu ise vücuduna isabet eden saçma izlerini gazetecilere gösterdi ve olayı anlattı. Lokalde oyun oynadığı esnada birden birde silah sesi duyduğunu söyleyen Emir Dolu, sırtında yanma hissettiğini, ardından da hemen lokalden içeri girdiğini söyledi. Dolu, sırtına 6 tane saçma isabet ettiğini söyledi. Emir dolu olay yerinde lokalin işletmecisi Savaş Künar ile Recep Yamuk isimli bir şahsın daha bulunduğunu ancak onların yaralanmadığını söyledi.

Lütfi Yıldırım mahkemeye çıkartıldı
Olayın zanlısı Lütfi Yıldırım dün öğleden sonra Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılarak hakkında 1 gün tutukluluk emri temin edildi. Mahkemeye meseleyi aktaran İskele Adli Şube’ de görevli polis memuru Celil Gülyaprak zanlının 14 ağustos 2014 saat 02.45’ te Yarköy’de, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu çifte kırmalı av tüfeği ve bir adet 12’lik fişek ile evinin 150 metre yan tarafında bulunan CTP lokalindeki kalabalığa kendini rahatsız edip uyutmadığı gerekçesi ile 1 el ateş ettiğini söyledi. Gülyaprak, açılan ateş sonucunda av tüfeğinden çıkan saçmaların Yarköy’de sakin Sedat Özyiğit, Emir Dolu, Bayram Yakar ile Güvercinlik’te sakin Tekin Dağal’a isabet ettiğini söyledi. 
Saçmalar ile yaralanan kişilerin Gazimağusa Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildiğini anlatan Gülyaprak şüpheli görülerek tutuklanan zanlının suçunu kabul ederek kendilerine gönüllü ifade verdiğini söyledi. 

15 kişiden daha ifade alınacak
Zanlının ifadesi ışığında  5 adet saçma 1 adet plastik fişek kapsülü, zanlının tasarrufunda bulunan ve olayda kullanılan av tüfeği, 18 adet canlı fişek ve 1 adet boş fişeği emare olarak aldıklarını aktaran Gülyaprak, olayın ağır ceza mahkemesinin yetkisine giren bir mesele olduğunu, tahkikatın yeni başladığını, 12 kişiden ifade temin edildiğini ancak ifadesine başvurulacak 15 kişi daha bulunduğunu söyleyerek tahkikatın salimen yürüyebilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Ahmet Özlemler bu süreyi 1 gün ile sınırlandırdı. Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi. Lütfi Yıldırım bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474