banner564

Sinirlioğlu'ndan açık çağrı

Sinirlioğlu, “Türk dünyasından, Kıbrıslı Türklerin karşı karşıya bırakıldığı haksız ambargoların etkilerinin azaltılmasına yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi

Sinirlioğlu'ndan açık çağrı
banner598
Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği (Türk Keneşi) Konseyi 5. Zirve Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununa da değindi. 
Sinirlioğlu, "Kıbrıs sorununa Kıbrıslı Türklerin haklarını koruyacak, adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor. Türk dünyasından, Kıbrıslı Türklerin karşı karşıya bırakıldığı haksız ambargoların etkilerinin azaltılmasına yardımcı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Bakan Sinirlioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, küreselleşen bugünün dünyasında, savaşın ve çatışmaların istikrarsızlık yaratarak radikalleşme ve aşırıcılığa yol açtığını, bu istikrarsızlıkların da hoşgörüsüzlük ve yabancı düşmanlığı gibi tehlikeli bazı reflekslere sebebiyet verdiğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, Türk Konseyi'nin bu zirvesinin temasının "Enformasyon ve Medya Alanında İşbirliği" olduğunu belirterek, basın-yayın kuruluşlarının işbirliğinin, Konseyin görünürlüğünü artırabileceğine dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474