banner564

Üstel: “Tabandan gelen sese kulak ver”

Ünal Üstel, UBP’deki üyeliklerin tartışmalı ve gayrı yasal olduğunu savunarak, Hüseyin Özgürgün’e çağrı yaptı

Üstel: “Tabandan gelen sese kulak ver”
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanlığı’na aday olan Girne Milletvekili Ünal Üstel, UBP’deki üyeliklerin tartışmalı ve gayrı yasal olduğunu savunarak, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’e “tabandan gelen sese kulak veriniz” çağrısı yaptı.
Yazılı açıklama yapan Ünal Üstel, tüm ilçelerden UBP üyesi olmak için talepler olmasına rağmen, bunların dikkate alınmayarak, daha önceden belirlenmiş kişilerin üye yazılmasının rahatsızlık yarattığını iddia etti.
Üstel, “Bu partinin en kıdemli milletvekillerinden biri olarak, bir ağabey olarak Genel Başkandan, tabandan gelen sese kulak vermesini diliyorum” dedi.
“KKTC’de yıllarca iktidar partisi olan, ülkenin en büyük ve en geniş tabanlı siyasal oluşumu Ulusal Birlik Partisi’nde bu tür anti-demokratik uygulamaların olamayacağını” belirten Üstel bunu kabul etmeyeceklerini, takipçisi olacaklarını ifade etti.

Adayları eleştirmesi yakışıksız
UBP Genel Başkanı’nın aday olanlara basın üzerinden eleştiri ve gönderme yapmasının son derece yanlış ve yakışıksız olduğunu dile getiren Üstel şunları ifade etti:
“Üzülerek söylüyorum ki, Sayın Özgürgün bir Genel Başkan olarak gereğini yapamamış, partide ötekileştirme stratejisi uygulamak isterken kamplaşmalara yol açmıştır. Bu partinin en kıdemli milletvekillerinden biri olarak, bir ağabey olarak Genel Başkanlığa aday olurken, Özgürgün’ün de tabandan gelen sese kulak vermesini, Ulusal Birlik Partisi’nin geleceği için bu kurultayın eşit haklara dayalı olarak demokrasi şöleni şeklinde yapılmasını talep ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474