banner564

Sıra cezada

Aracının arka koltuğunda 13 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Bülent Yılmaz, suçlu bulunarak mahkûm edildi

Sıra cezada
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da,  Bedi’s Piknik Alanında, 13 yaşındaki komşusunun kızına cinsel istismarda bulunmakla suçlanan Bülent Yılmaz, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, aleyhine getirilen “16 yaşından küçük kız çocuğunu alıkoymak” ve “16 yaşından küçük kız çocuğuna cinsel istismar” davalarından suçlu bulunarak mahkûm edildi.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı açıklayan kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır, sanık Bülent Yılmaz’ın aleyhine getirilen 2 davayı kabul etmediğini ve davanın duruşmasına geçildiğini anımsattı. 
İddia Makamı’nın davasını ıspatlamak için mahkemeye 16 tanık dinlettiğini belirten Kır, savunmanın ise sanığı yeminli şahadete çağırdığını ve mahkemeye 3 tanık dinlettiğini ifade etti.

Benden başkasının olamazsın
Kır, sanığın aracın arka koltuğunda 13 yaşındaki kızın elindeki telefonu alıp ön koltuğa fırlattığını ve kendisine “Seni benden başka kimse elde edemez, seni seviyorum” diyerek öpmeye ve cinsel organı da dahil vücudunun muhtelif yerlerini sıkmaya başladığını anlattığını anımsattı. 
Müşteki kızın araçtan inmeye çalışsa da bunu başaramadığını ve sanığın eşinin olay yerine gelmesiyle araçtan inebildiğini aktaran Kır, kızın başından geçenleri, o günü yaşar gibi bire bir ve doğal olarak anlattığını söyledi. Kır, kızı inanılır bulduklarını belirterek, ifadesine itibar ettiklerini ifade etti.

Eve geldiğinde burnunda kan vardı
Müşteki kızın annesinin mahkemedeki şahadetine de değinen Kır, sanığın, Menekşe Pişkin isimli bir şahsın yanına gidecekleri bahanesiyle kızını götürmek için kendilerinden izin aldıklarını, kızlarının akşam saat 20.30 sıralarında eve döndüğünü ve burnunda kan olduğunu gördüğünü ve kendisine “Bülent abi her tarafımı elledi” diyerek başından geçenleri anlattığını söyledi. Kır, anne ile birlikte diğer sanıklarında şahadetlerinin bir birini tamamladığını belirterek, tanıkların şahadetlerini inandırıcı ve güvenilir bulduklarını vurguladı.

Savunmanın iddialarına itibar edilmedi
Sanığın yeminli şahadetinde, kızının, müşteki kızın telefonundan bir erkekle konuştuğunu şüphelendiğini ve tek amacının telefonu almak olduğunu iddia ettiğini anlatan Kır, sanık avukatının ise müvekkiline komplo kurulduğuna dair iddialarda bulunduğunu anımsattı. 
Sanığın şahadetindeki iddialarıyla savunmanın komplo iddialarına itibar edilmesinin mümkün olamayacağını vurgulayan Kır, savunmanın, birçok iddiayı sonradan ortaya attığını ve bu iddiaların muhatabı olan tanıklara, konu iddiaları getirmediğini ifade etti.

Cinsel istismarda bulundu
Sanığın, müşteki kız çocuğunu, cinsel dokunulmazlığını ihlal etmek amacı ile alıkoyduğu ve aracının arka koltuğunda cinsel istismarda bulunduğu yönünde bulgu yaptıklarını belirten Kır, İddia Makamı’nın davalarını makul şüpheden ari olarak ıspatladığını bildirerek, sanığı aleyhine getirilen her iki davadan da suçlu bularak mahkûm ettiklerini açıkladı. Dava, savunmanın, sanık lehindeki hafifletici nedenleri mahkemeye aktarması için yarına ertelendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473