banner564

Sıra onlarda

ALS hastalığına dikkat çekmek için bir kova buzlu suyu başından aşağıya döken Rasim Karas, 3 isme meydan okudu

Sıra onlarda
banner598
Ufuk ÇAĞA
ALS hastalığına dikkat çekmek ve hastalara yardımcı olacak maddi imkanları sağlamak amacıyla  başlatılan ve dünyada çığ gibi büyeyen 'Ice bucket challenge' (bir kova buz) kampanyasına Kuzey Kıbrıs’tan da Telsim’den destek geldi.
Sosyal medya aracılığıyla ALS hastalığına dikkat çekmek için birçok kurum ve ünlü kişinin bağışta bulunduğu kampanyaya Telsim Genel Müdürü Rasim Karas da  Kıbrıs Türk MS Derneği’ne bağışta bulunarak katkı yaptı. Kampanyanın kuralı gereği üç kişiye meydan okuması gereken Karas, konuşmaların ardından, gazeteci Serhat İncirli, Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mehmet Ali Yükselen ve İktisatbank Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter’e meydan okuyarak, bir kova buz dolu suyu başından aşağıya döktü.
Kampanyanın kuralı  gereği Karas’ın meydan okuduğu 3 kişinin 24 saat içinde aynısını yapması gerekiyor.


Karas: Önceliğimiz bağışta bulunmak 
ALS hastalarının yaşadıkları zorlukların farkında olduğuna değinen Karas, hastalığın önemine vurgu yaparak, bu konuda farkındalık yaratmak adına Telsim olarak kampanyaya destek verdiklerini açıkladı. Karas açıklamasında, Telsim olarak önceliklerinin kampanyaya destek vermek olduğuna vurgu yaparak, ülkemizde faaliyet gösteren Kıbrıs Türk MS Derneği Başkanı Ercan Saymen’e, bağış çekini takdim etti. 

Saymen: Bağışı tüm hastalar adına alıyorum 
Telsim’e duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Saymen, bağış çekini ALS hastaları adına aldığını ifade ederek, ALS hastaları yasal bir statüye kavuşur kavuşmaz çeki  kendilerine teslim edeceğini söyledi.
Kıbrıs Türk Nörolojik Bilimler Derneği Genel Sekreteri Dr. Sıla Usar İncirli’nin de hazır bulunduğu etkinlikte konuşma yapan İncirli, 2014 yılının “Dünya Beyin Yılı” olduğuna dikkati çekti. İncirli, dünya genelinde nörolojik hastalıkların önemine vurgu yapmak için kampanyalar yapıldığını söylerek, “ice bucket’in de bu anlamda önemli bir kampanya olduğunu söyledi.


ALS nedir? 
Hastalık hakkında toplumu bilgilendirmek için kısaca bilgi veren İncirli, Amyotrofik Lateral Skleroz’un (ALS), merkezi sinir sistemi ile ilgili bir hastalık olduğunu belirterek, omurilik ve beyin sapındaki motor nöronların erken yaşta yaşlanmasına neden olduğunu söylerek, hastalığın belirtilerden bahsetti. ALS’in ilerleyici bir hastalık olduğu için destekleyici tedavinin önemini vurgu yapan İncirli, yutkunma ve çiğneme zorluğu, ağrı olmaksızın, kollarda güçsüzlük, kaslarda bir erime veya bir seyirme şikayetiyle karşılaşanları uzman bir hekime danışmaya çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474