banner564

Sırbistan’dan mesaj verdi

YDP Milletvekili Zaroğlu: “Rumlar 74 öncesini hatırlamak, biz ise unutmak istemiyoruz” dedi

Sırbistan’dan mesaj verdi
banner598

 Sırbistan’da düzenlenen parlamenterler toplantısında konuşan YDP Genel Başkan Yardımcısı  ve Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, Rumların Kıbrıs meselesini 1974’ten sonra başlatmak istediklerini, 1963-1974 arasındaki dönemi hatırlamak dahi istemediklerini, oysa bu dönemde çok acılar çeken Kıbrıslı Türklerin o dönemi unutmak istemediklerini söyledi.

Zaroğlu’nun toplantıda yaptığı konuşma özetle şöyle: 
“Kıbrıs meselesini siz Rumlar 1974 ten itibaren başlatıp, bir işgal hareketi olarak kabul edip dünyaya da böyle anlatırken, biz Türkler 1963 te Türklerin ortak devletten atılıp Rumların devleti tek başlarına sahiplenmeleri ile başlatırız. 
Rumlar 1974 öncesini hatırlamak dahi istemiyorken bizler 1974 ten öncesini asla  unutmak istemiyoruz. Hiçbir zaman Rumlar Kıbrıslı Türklerin eşitliği öngören, ortaklığını öngören bir anlaşmayı benimsemedi. 15 Temmuz 1974'te  Yunanistan Kıbrıs'ın tamamını İlhak etmek için Makarios'a darbe yaptı. Yunan cuntasının komutasındaki Rum milli muhafız ordusu Enosis’e  karşı çıkan iki bin solcu Rum’u iç savaş sırasında katletti.
Sıra Türklere geldiği zaman Türkiye Cumhuriyeti müdahale ederek Kıbrıs Türk halkının toplu bir soykırıma uğramasını önledi. 1974'te Barış harekâtından sonra Cenevre’de görüşmeler oldu. 
50 yıldır devam eden federasyon görüşmeleri, Kıbrıs'ta iki halkın eşitliğine dayalı bir federasyonun hiçbir zaman Rumlar tarafından kabul edilmeyeceğini kanıtlamıştır. 
Dolayısıyla Kıbrıs'ta bugün gelinen aşamada  en iyi çözüm Çekoslovakya Federasyonu'nda olduğu gibi iki halkın anlaşarak kadife Ayrılık yolu ile dostça ayrılmaları ve AB içinde birlikte işbirliği yapmalarıdır. Zira bir 50 yıl daha boşu boşuna zaman kaybetmek gereksizdir. 
Dünyanın vakit geçirmeden bu gerçeği anlamasını umuyorum..." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473