banner564

Sivil toplum bilgilendirildi

Bakan Akansoy, “İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nı daha da güçlendirmeyi planlıyoruz” dedi

Sivil toplum bilgilendirildi
banner598
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı tarafından, sivil toplum örgütlerine yönelik olarak "Kadın ve Erkeğe Eşit Muamele Fırsat Eşitliği Yasa Tasarısı” ile "Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Yasa Tasarısı” için tanıtım ve görüş alışverişi toplantısı düzenlendi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Lefkoşa Merit Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da katıldı.
Toplantıda, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı adına İsmet Lisaniler, AB Destek Ofisi AB Projeleri Sorumlusu Michaela Foresti ve Bakan Asım Akansoy birer konuşma yaptı.
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı adına toplantının açılış konuşmasını yapan İsmet Lisaniler, “Avrupa Birliği Ayrımcılıkla Mücadele Direktifleri” temel alınarak iki yasa tasarısının hazırlandığını ve Bakanlık tarafından ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşüne sunulduğunu belirtti. 
Toplantıda konuşan AB Destek Ofisi AB Projeleri Sorumlusu Michaela Foresti de, uzun süredir Kıbrıs Türk toplumu için finansal destek sağladıklarını belirtti. 

Akansoy: AB müktesebatına uyum çalışmaları…
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da konuşmasında, AB müktesebatına uyum çalışmaları çerçevesinde, çalışma yaşamının kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla “Sosyal Politikalar ve İstihdam” başlığı altında , " iş sağlığı ve güvenliği", " iş hukuku", " ayrımcılığın önlenmesi", " kadın ve erkek eşitliği" başta olmak üzere Bakanlık tarafından çalışmalar sürdürüldüğünü ifade etti.
Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Akansoy, çalışma yaşamı ile ilgili 6 direktifi içerecek şekilde “İş Değişiklik Yasa Tasarısı”nın hazırlandığını ve sosyal paydaşların görüşü alındıktan sonra Meclis’e gönderileceğini söyledi. 
Akansoy, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması ve denetlenmesi için; İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nı daha da güçlendirmeyi planladıklarını vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474