banner564

Siyasi manevra

Teknecik santrali için ‘ihalesiz’ akaryakıt alımıyla ilgili yasa gücündeki kararname, Anayasa Mahkemesi’nin kararı öncesinde yürürlükten kaldırıldı

Siyasi manevra
banner598

   Üstel hükümeti, KIB-TEK’e bağlı Teknecik santraline ihalesiz akaryakıt alımı öngören yasa gücündeki kararnameyi dün yürürlükten kaldırma kararı aldı. Buna gerekçe olarak ‘gerekli yakıtın temin edilmesi’ gösterildi.
   İhalesiz akaryakıt alımına karşı çıkan CTP’nin, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak ‘ara emri’ talebinin bugün görüşülmesi bekleniyordu. Hükümetin, mahkemenin kararı öncesinde kararnameyi yürürlükten kaldırması ‘siyasi manevra’ olarak nitelendirildi.
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) akaryakıt alımlarında Kamu İhale Yasası kurallarının bir süre uygulanmaması için hazırlanan yasa gücünde kararname, Bakanlar Kurulu’nun onayladığı yeni bir kararnameyle yürürlükten kaldırıldı.
Resmi Gazete'de yayımlanan kararname Meclis’e sunuldu.
Kararnamenin genel gerekçesinde “Ülkemizde Elektrik Kurumu’nun elektrik üretiminde ihtiyacı olan akaryakıtın sağlanmasında aksamalar olmakta bu da elektrik üretim ve dağıtımında risk ve tehlike arz etmektedir. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti’nde devlet şirketi ve/veya özel şirket olan kurumlardan akaryakıtın daha uygun fiyattan temininin sağlanabilmesi amacıyla düzenlenen Yasa Gücünde Kararnamenin, gerekli yakıtın temin edilmiş olması sebebiyle yürürlükten kaldırılması ihtiyacı doğmuştur.” ifadeleri yer alıyor. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2022, 10:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Ozellestirin

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474