banner564

Softa şaşırtması

Hasan Yılmaz Işık, Nikos Anastasiadis’in açıkladığı Güven Yaratıcı Önlemleri değerlendirdi:

Softa şaşırtması
banner598
İnsan Hakları Derneği (İHD), Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in açıkladığı Güven Yaratıcı Önlemleri (GYÖ) eleştirdi.
İHD Başkanı Hasan Y. Işık, Anastasiadis’in açıkladığı GYÖ’leri ; “softa şaşırtması ve Kıbrıs Türk halkını küçümseyen bir tavır” olarak değerlendirerek protesto ederken, buna karşı çıkmayan siyasileri de kınadı. Işık açıklamasında şunları ifade etti:
“Önlemler arasında sunduğu Beşparmak Dağları’nda 28 noktada döşeli bulunan ‘mayın tarlalarını’ derhal açıklayarak temizlenmesi için derneğimiz BM’ye çağrıda bulunmaktadır. Bugüne kadar sivil halka açık can güvenliği için tehlike oluşturan bu bölgelerin mayından temizlenmemesi bir insan hakları suçu olup Güney Kıbrıs Rum Yönetimi hakkında BM soruşturma başlatmalıdır. Türkiye’nin bir asırlık kilise mallarını iade ettiği bir ortamda Kıbrıs’ta Osmanlı Vakıf malları Maraş toprakları dahil Kıbrıs Türklerine iade edilmiyorsa Kıbrıs Rumlarının insanlık dersi almadığını esasen mayın tarlalarını bugüne kadar bildirmemekle kanıtlamış bulunmaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474