banner564

Toplam bütçesi 1.5 Milyon Euro

Kıbrıs Türk toplumunu AB’ye yakınlaştırmak amacıyla kurulan bilgi merkezi hizmete açıldı

Toplam bütçesi 1.5 Milyon Euro
banner598
Avrupa Birliği’nin (AB) yasal ve politik düzenlemeleri ile AB Yardım Programları konularında bilgilendirmeler yaparak Kıbrıs Türk toplumunu AB’ye yakınlaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından kurulan AB Bilgi Merkezi, dün düzenlenen törenle hizmete girdi.
Lefkoşa Köşklüçiftlik’te bulunan AB Bilgi Merkezi, faaliyetleri, kampanyaları ve sosyal medyada aktif olarak göstereceği varlığıyla Kıbrıslı Türklerin AB hakkındaki bilgi ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacak.
Toplam bütçesi 1.5 milyon Euro olan AB Bilgi Merkezi 30 aylık bir proje olarak 2017 ortasına kadar faaliyet gösterecek. Bilgi Merkezi Kıbrıslı Türklere yönelik AB Mali Yardım Tüzüğü altında finanse ediliyor.
Açılışa Dışişleri Bakanı Özdil Nami, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bazı yabancı misyon temsilcileri ile Dışişleri Bakanlığı ile AB Koordinasyon Merkezi’nden yetkililerle davetliler katıldı.
Açılışta Proje Direktörü Sophie Rohn, Avrupa Komisyonu’nun Bölgesel ve Kentsel Politikalar Genel Direktörü Walter Deffaa ile Dışişleri Bakanı Özdil Nami birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473