banner564

Emekçilerin bayramı

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs bugün kutlanıyor

Emekçilerin bayramı
banner598
İşçi sınıfın uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor.
Kıbrıs’ın kuzey ve güneyinden bazı sendika ve örgütler, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bugün saat 19.00’da Lefkoşa’da ara bölgedeki Taksim Sahası’nda iki toplumlu etkinlik düzenliyor.
Kıbrıslı Türk örgütler, saat 17.00’de Kuğulu Park’ta toplanarak, saat 19.00’da Taksim sahasında olacak şekilde kortejler halinde hareket edecek. Örgütler, Kuğulu Park’tan Sarayönü’ne, oradan da Ledra Palace’a doğru yürüyecek.
Taksim Sahası’ndaki 1 Mayıs etkinliğinde, DEV-İŞ ve PEO yetkililerinin konuşmalarının ardından, İki Toplumlu Koro sahne alacak.

Hür-İş miting düzenleyecek
İşçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü “1 Mayıs İşçi Bayramı” Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) tarafından da mitingle kutlanacak.
Sendikaların bugün saat 09.00’da Kamu-İş önünde toplanmasının ardından yürüyüşe geçilecek ve Şht. Ecvet Yusuf Caddesi’nden ve eski Peyak mağazaları önünden geçilerek Cemal Gürsel Caddesi’ne (Girne Kapısı) ulaşılacak.
Girne Kapısı’nda saat 10.00’da başlayacak 1 Mayıs kutlamasında 1 Mayıs’ın anlamını, çalışma hayatındaki sorunlar ve çalışanların taleplerini içeren konuşmalar yapılacak. Etkinlikte Beyarmudu Belediyesi halk dansları ekibi gösteri sunacak.


1 Mayıs mesajı yayınlayanlar
1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla dün kurum, kuruluş ve kişiler mesaj yayınladı. Mesajlarda; emeğin ve alın terinin simgesi olan 1 Mayıs nedeniyle tüm emekçilerin bayramı kutlandı. Gün dolayısıyla; 
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanı, Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen), Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen), Komünist Emek Hareketi, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası BAY-SEN, HAVA-SEN Başkanı Buran Atakan, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Turan Büyükyılmaz, Baraka Kültür Merkezi Aktivisti Mustafa Batak, Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Genel Başkanı Sami Dilek, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, Hazine Çalışanları Sendikası (Hazine-Sen) Başkanı Sezai Emre, Basın-Sen Başkanı Canan Onurer, Kıbrıs Türk Ofis Banka Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474