banner564

Şok eylem

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, stenografların grevi nedeniyle yapılamadı

Şok eylem
banner598

 Teberrüken Uluçay başkanlığında toplanan dünkü Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, stenografların grevi nedeniyle yapılamadı.

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ın grevin bu kadar kolay olup olmadığını sorması üzerine, Meclis Başkanı Uluçay, yasal düzenlemeye göre 24 saati geçmeyen grev süreleri için önceden bildirimde bulunma şartı bulunmadığını belirterek, stenografların grev yapacağını az önce bildirdiklerini kaydetti.
Uluçay, gruplar arası mutabakatla bugünkü toplantının da yapılmayacağını belirterek, bir sonraki Meclis Genel Kurulu toplantısının 27 Mayıs Pazartesi günü yapılacağını duyurdu.

YASA-SEN uyarı grevi yaptı
Öte yandan Yasama Çalışanları Dayanışma Sendikası’nda (YASA-SEN) örgütlü Cumhuriyet Meclisi personeli, Meclis idaresinin “yasa tanımaz ve lakayt” olarak nitelendirdiği uygulamalarını protesto etmek ve çalışma koşullarının iyileşmesini sağlamak gerekçesiyle bir saatlik uyarı grevi yaptı.
YASA-SEN, yazılı açıklamayla grev gerekçelerini açıkladı.
Açıklamada, Meclis Başkanı’nın göreve gelir gelmez yetkisiz ve atanmamış kişilerle Cumhuriyet Meclisi’ni yönetmeye çalıştığı, idari görevi olmayan Özel Kalem Müdürü’nü yasalara aykırı şekilde yetkili kılarak atanmış kişileri etkisizleştirdiği iddia edildi.
YASA-SEN açıklamasında, KKTC Cumhuriyet Meclisi personelinin Meclis’in asli görevini icra ederken ailesi ile geçireceği veya dinlenmek zorunda olduğu süreyi günler geceler boyunca çalışmaya ayırdığı, ancak yasal bir zorunluluk olmasına rağmen ek mesailerinin zamanında ödenmediği belirtildi.
Açıklamada, Meclis İdaresinin personelin tüm taleplerine ve isteklerine kulak tıkadığı iddia edildi.

YASA-SEN Yönetim Kurulu
Diğer yandan açıklamada YASA-SEN Yönetim Kurulu listesi de şu şekilde açıklandı:
Emir Ali Öztüccar (Başkan), Ejdan Sadrazam (Asbaşkan), Adem Köksal (Genel Sekreter), Feyza Sarıkamış Yılmaz (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri), Nülgen Sancak (Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri), İlksev Destebanoğulları (Basın ve Dış İlişkiler Sekreteri), Celal Oduncuoğlu  (Mali Sekreter)

YDP: Grev meclis çalışmasını sabote etti
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz, Yasama Çalışanları Dayanışma Sendikası’nın (Yasa-Sen)  dün yaptığı uyarı grevini kınadı.
Konuyla ilgili yazılı açıklamasında “Sendikanın haksız grevi Meclis çalışmasını sabote etti” ifadelerine yer veren Büyükyılmaz “Cumhuriyet Meclisi, Meclis stenograflarının son dakikada greve gitmeleri sebebi ile çalışamamış ve Meclis çalışmaları bir hafta sekteye uğramıştır” dedi.
Büyükyılmaz, Meclis Başkanı’nın bir daha bu tür emrivakilerle karşılaşmamak için gereken tedbirleri almalı ve ihtiyaç duyulması halinde Mahkemelerden stenograf istemesi gerektiğini kaydederek Yasama Çalışanları Dayanışma Sendikasını kınadı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

DANIŞIKLI DÖVÜŞ BUNLAR......YENİ HÜKÜMET KURULMASIN,KAOS OLUŞSUN DİYE SOLUN KÖPEKLERİ MEYDANLARA İNDİ....

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473