banner564

Son karar

Başbakan Yorgancıoğlu, CTP’nin kendi amblemi altında bir cumhurbaşkanı adayı çıkaracağını ifade etti

Son karar
banner598
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nda, Ercan Havalimanı’nda yer hizmeti veren şirketlerden herhangi birinin yüzde 60 pazar payının ötesine çıkmaması kararı üretildiğini açıkladı. Yorgancıoğlu, bunun CAS’ın devreye girmesi anlamına geldiğini belirtti.  Başbakan, Cumhuriyetçi Türk Partisi Parti Meclisi’nde (CTP-PM) Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik alınan karar ve diğer Bakanlar Kurulu kararlarıyla ilgili BRT’ye açıklamalarda bulundu. 
Yorgancıoğlu, “Oradaki işletmecilikle ilgili şu karar üretildi. Biliyorsunuz bizim rekabet kurulumuz vardır. Yasalarımıza göre bir alanda bir tek işin yada bir tek işletmenin bulunması doğru değildir. Bu rekabet koşullarına aykırıdır. Dolayısıyla Ercan Havalimanı’nda bu alanda hizmet veren şirketlerin herhangi birinin yüzde 60 pazar payının ötesine çıkmaması gibi bir karar üretildi” ifadesini kullandı. 
Bunun birden fazla işletmenin faaliyet göstermesi gerektiği ile ilgili bir sonuç ürettiğini ve CAS’ın devreye girmesi anlamı taşıdığını belirten Yorgancıoğlu, bu alınan karar ışığında da girişimler yürütüleceğini, kararın Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe gireceğini kaydetti. 

“CTP kendi adayını çıkaracak”
CTP-BG Parti Meclisi toplantısında Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda çıkan kararı da değerlendiren Yorgancıoğlu, “Parti meclisimiz uzun bir tartışmadan sonra kendi amblemi altında kendi değerlerini gözeten bir cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararı aldı. Toplantıda baktığımızda tartışmalardan sonra çıkan bu oldu. Biliyorsunuz bağımsız aday mı desteklenecek başka bir formül olacak diye tartışmalar var ama  kararla bu netleşmiş oldu. Birçok şey değerlendirildi ama sonuçta alınan karar buydu” ifadesini kullandı.  Yorgancıoğlu, CTP-BG’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin değerlendirmenin önümüzdeki günlerde yapılarak, kararın verileceğini belirtti. 

Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri 
Başbakan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nda hayvancı ve narenciye üreticileri için doğrudan gelir desteği ödemelerin yapılmasının da karara bağlandığını söyledi. 

“Kötü alışkanlıkları önleme birimi kurulacak”
Yorgancıoğlu, Başbakanlık bünyesinde kötü alışkanlıkları önleme biriminin kurulması yönünde alınan kararı da açıkladı.  Yorgancıoğlu, “Ülkemizde yaşanan kötü alışkanlıkları önlemeye yönelik politika üretme, uygulama ve pratik anlamında değil Başbakanlık bünyesinde birim oluşturulması kararlaştırılmıştır. Bazı dış temsilciliklere atama yapılması kararları da üretildi. Ama esas itibarıyla hem CAS ile ilgili olan karar, hem de hayvancı ve narenciye üreticilerine doğrudan gelir desteği kararı esastır” dedi.  Hükümetin bir yıllık döneminin değerlendirilmesi konusuna da değinen Yorgancığlu, “Bu konuda hazırlık çalışması yapıyoruz. Önümüzdeki ayın 6’sında tahmin ediyorum tam tarih vermeyim ilk haftasında bütünlüklü bir değerlendirme yapılacak basınla bir yıl değerlendirilecektir” ifadesini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473