banner564

Son söz Cuma günü

Arda Erkan’ın ölümü sonrasında ele geçirilen 147 paket uyuşturucu davasının 5 sanığından 2’si mahkum edildi, 3’üne de 3 gram ve 3 adet hap suçu getirildi

Son söz Cuma günü
banner598
Lefkoşa’da 7 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen ve ülke genelinde büyük üzüntüye neden olan Arda Erkan isimli gencin ölümün ardından yapılan operasyonlarda ele geçirilen 147 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde verilen ilgili yargılan5 sanıktan 3’ü yüklü miktarda uyuşturucu suçundan ceza almaktan kurtuldu .
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu madde “alma verme tasarruf suçları ile ilgili olarak 25 davadan yargılanan sanıklardan Salih Kahraman ile Mustafa Kavaz’ın 147 paket uyuşturucu ile bağlantısının olduğuna kanaat getirilirken, Şakircan Özselmanoğlu, Erol Tayfur, Doğuş Erzem’in ise 147 paket uyuşturucu ile bağlantıları olduğuna dair yeterli delil olmadığına karar verildi. 

“Mahkum edecek emareler yok…”
Üç sanık 3 gram uyuşturucu ve 3 adet hap suçlarından mahkum edilirken, Kavaz ile Kahraman 147 paket sentetik cannabionid türü suçundan mahkum edildi.
Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşad ve Vedia B. Barkın’dan oluşan heyetin huzurunda görüşülen davanın ardından heyetin sanıklar aleyhine vermiş olduğukararı Yargıç Kürsad açıkladı. Yargıç, sanıkların aleyhine toplamda 25 dava getirildiğini, bu davaları tek tek incelediklerini bazı davalardan sanıkları suçlu bulduklarını, bazılarından ise sanıkları mahkûm edecek emareler ve kesin olgular olmadığı için edemediklerini açıkladı.

“Erol Tayfur beraat etti…”
Yargıç Kürşad, davanın esasını oluşturan 147 paket yani 500 gram ağırlığında sentetik cannabionid suçlarında aleyhlerine dava getirilen sanıklar Salih Kahraman, Erol Tayfur ve Mustafa Kavaz’ın arasından Erol Tayfur aleyhine sanıkların ifadelerinden başka bir emare olmadığını belirterek, bu davadan Erol Tayfur’u beraat ettirdiklerini söyledi. Yargıç, diğer iki sanık Kahraman ve Kavaz’ın ise vermiş oldukları gönüllü ifadelerinde ve uyuşturucu maddelerin yerini bilmelerini göz önünde bulundurarak mahkûm ettiklerini açıkladı. 

Sabık kayıtları için süre talep edildi…
Yargıç, Doğuş Erzem ile Şakircan Özselmanoğlu’nu ise 3 adet uyuşturucu hap suçundan mahkûm ettiklerini belirtti.
Heyetin vermiş olduğu kararı açıklamasının ardından davanın Savcısı Ahmet Varol,25 yaşından küçük olan sanıklar hakkında sosyal tahkikat raporu ve sabıka kayıtlarının hazırlanması için süre talep etti. Sanık avukatları da sanıklar lehine olacak hafifletici nedenleri sunmak için bir süre talep ederken, mahkeme 3 Haziran 2016 tarihine erteledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474