banner564

“Sonuna kadar direneceğiz”

Tel-Sen, Telefon Dairesi’nin bütün hizmetlerini özele devretmeye hazırlandığını savunarak, uyarı eylemi yaptı, hükümete mesaj gönderdi

“Sonuna kadar direneceğiz”
banner598

Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) hükümetin Telefon Dairesi’nin bütün hizmetlerini özele devretmeye hazırlandığını savunarak, bir saatlik uyarı eylemi yaptı, “Buna asla müsaade etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.
Lefkoşa Telefon Dairesi önünde davullu zurnalı eylem gerçekleştiren Tel-Sen, binanın girişine de “Yap-İşlet-Devretme! Kamu Malını Özele Peşkeş Çekenlerle Aynı Tarafta Olmayacağız”. “Öleceksek Öleceğiz. Sonuna Kadar Direneceğiz” pankartları astı.
Dün saat 08.00-09.00 arasında gerçekleşen eyleme, Türk-Sen’e bağlı Kıbrıs Türk Kamu Emekçileri Sendikası (KES), Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu’na (Hür-İş) bağlı Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) da destek verdi. İlgili sendikaların yetkilileri de eylem yerine geldi.
Eylemle ilgili açıklama yapan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ve Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Tamay Soysan, bu eylemin uyarı olduğunu, dikkate alınmazsa önümüzdeki günlerde daha büyük eylemler olacağını söyledi.
Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, hükümetin Telekomünikasyon Dairesi için konuştuğu, Bakanlar Kurulu’nda aldığı karardaki modelle bu ülkeye hizmet verilemeyeceğini söyledi.
Dairenin 800 kilometreden fazla alt yapısı olduğunu kaydeden Soysan, bu alt yapı için konuşulan kamu-özel işbirliğinin özelleştirilme anlamı taşıdığını savundu.
Hizmetlerin özelleştirilmesi kararı alındığını da savunan Soysan, Telefon Dairesi’nin gelirinin 55 milyon civarında olduğunu kaydederek, “Kurum sermayenin önünde bir güvenlik supabı gibi duruyor” dedi.
Soysan, “Basın da kendine gelsin. Bu toplumun geleceğiyle kimse oynamasın” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474