banner564

Baskılara dayanamadı

Anastasiadis, cinayet soruşturmasında görevini ihmal ettiği gerekçesiyle Rum Polis Genel Müdürü Hrisostomu’yu görevinden aldı

Baskılara dayanamadı
banner598

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Polis Genel Müdürü Zaharia Hrisostomu’yu görevinden aldı.
Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı İonas Nikolau’nun, polisin kayıp şahıslarla ilgili soruşturmalarda yetersiz kalması eleştirilerinin ardından önceki gün görevinden istifa etmesini, Rum Polis Genel Müdürü Zaharia Hrisostomu’nun dün Anastasiadis tarafından görevinden alınması izledi.
Rum haber kaynakları, Adalet Bakanı Nikolau’nun görevinden istifa etmesinin ardından, Anastasiadis’in, 35 yaşındaki RMMO subayı Nikos Metaksas’ın işlediği kadın cinayetleriyle ilgili sansasyonel durumun, aynı zamanda siyasi partiler ve vatandaşların, sorumluluk alınmadığına dair yoğun tepkiler üzerine, Polis Genel Müdürünü görevinden almaya karar verdiğini bildirdi.
Hrisostomu’nun dün Anastasiadis’le bir araya geldiğini, fakat istifasını sunmadığını belirten Rum haber kaynakları, bundan ötürü Anastasiadis’in Hrisostomu’yu görevinden almaya karar verdiğini iletti.
Anastasiadis’in Hrisostomu’ya, kendisini görevden almaya iten sebepleri bir mektupla bildirdiği ve görüşmelerinin ardından Hrisostomu’ya gönderdiği mektupta “polisin kayıp kişilerle ilgili şikâyetlerin araştırılmasında açık bir şekilde görevini ihmal ettiği veya eksik bıraktığının görüldüğünü belirttiği” ifade edildi.
Açıklamasında yaptığı çalışmalardan ötürü Hrisostomu’ya teşekkür de eden Anastasiadis, Hrisostomu’nun görevinin 7 Mayıs itibarıyla sona ereceğini ekledi.
Rum kesimini sarsan cinayetle ilgili araştırmaların bugün 20’nci gününde olduğunu da bildiren Rum haber kaynakları, Kırmızı Göl’de dün yapılan araştırmalarda henüz bir sonuca ulaşılamadığını da belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474