banner564

BM’ye çağrı yaptı

Hasipoğlu, Kıbrıs konusundaki sürecin belirsizlik içinde bırakılmaya devam etmesinin yanlış olduğunu belirtti

BM’ye çağrı yaptı
banner598

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, BM’nin Kıbrıs konusundaki süreci belirsizlik içinde bırakmaya devam etmesinin yanlış olduğunu belirtti.
Hasipoğlu yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
“Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in 16 Nisan 2019 tarihinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunmuş olduğu Kıbrıs ile ilgili raporu BMGK’de 4 Mayıs 2019 tarihinde görüşüldü ve Konsey tarafından açıklama yapıldı. 
BM Genel Sekreteri Güvenlik Konseyine Sunduğu Raporda Ne Diyor?
Rapor her iki tarafı da suçlamıyor, eleştirmiyor. Rapor her iki tarafın da güvenlik ve ekonomik çıkarları için acil çözüm çağrısı yapıyor. BMGK Geçici Özel Danışman Jane Holl Lute’un yürüttüğü istişarelere destek veriyor ve taraflara anlamlı ve sonuç odaklı görüşmelerin başlayabilmesi için Bayan Lute’un oluşturmaya çalıştığı Referans Şartları üzerinde taraflara anlaşma çağrısında bulunuyor. Diğer bir ifadeyle ucu açık bir şekilde mekik diplomasisine devam diyor.
Raporun içeriğine baktığımız zaman, 2008 – 2018 dönemini kapsayan 10 yıllık süreç ile ilgili olarak BM; Takvim koyup süreci neticelendirmek veya sürecin çöktüğünü ilan etmek yerine ‘Görülebilir Gelecekte’ çözümün olabileceğine dikkat çekip Rumların istediği gibi süreci belirsiz bir şekilde ortada bırakıyor. BM kendine göre haklı. Zira her iki tarafın da kendisine federasyon temelli bir çözüm istediğini söylüyor!
Süreçle ilgili yukarıdaki tespitleri yaptıktan sonra, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin, olası bir federasyonda yönetimi bizimle paylaşmaya hazır olmadıklarının en sarih göstergesi, Rum tarafının 2019 yılı içerisinde ortaya koydukları son iki pozisyonundan anlayabilmekteyiz…

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

BABASI DÜRÜST DEĞİLDİ.UMARIZ OĞLU DÜRÜST ÇIKAR.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474