banner564

‘Zorlama yok’

24 yaşındaki kadına tecavüz etmekle suçlanan Ürdünlü Moawia “Kendi rızasıyla oldu” dedi

‘Zorlama yok’
banner598

Suna ERDEN
Girne’de 30 Nisan 2019 tarihinde yaşandığı iddia edilen tecavüz olayı ile ilgili tutuklu bulunan Ürdün uyruklu Moawia Al Awavdah ile suçla bağlantısı olduğu öne sürülen Anas Hayajneh hakkındaki soruşturma devam ediyor. 
İki zanlı dün ek tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada Anas Hayajneh’in tecavüz fiilini gerçekleştiren zanlı Moawia Al Awavdah’a yardım ettiği belirtildi. 
Polis, tecavüz uğrayan genç kadının kontrolden geçirildiğini, darp ve zorlama olduğuna dair doktor raporu temin edildiğini belirtti.
Soruşturmayı yürüten polis, 30 Nisan saat 03.00’da meydana gelen olayda zanlı Moawia Al Awavdah’ın evlerinde misafir olarak bulunan 24 yaşındaki S.K. isimli kadını darp edip, zanlı Anas Hayajneh’in yardımı ile ellerinden kollarından tutarak evin yatak odasına götürdüğünü ve cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Rızası vardı iddiası
Olayın ardından genç kadının şikâyetçi olduğunu belirten polis, S.K.’nin önce Girne Akçiçek Hastanesi’nde ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kontrolden geçirildiğini açıkladı.
Polis, yapılan kontrolde darp ve zorla cinsel ilişki yaşandığına dair rapor alındığını ifade etti.
Polis, olayın ardından aranan zanlıların evlerinde tespit edildiğini, bir polis ekibinin onları gözaltına almak için söz konusu adrese gittiğini ifade etti.
Zanlı Moawia Al Awavdah’ın evde yakalandığını, zanlı Anas Hayajneh’in ise mutfak penceresinden kaçtığını kaydeden polis, kaçan zanlının kısa süre sonra cadde üzerinde yürürken yakalandığını söyledi.

Genç kadının şortu da emare
Polis, zanlıların evinde yapılan aramada çarşaf, yastıklar ve genç kadına ait şortun emare olarak alındığını belirtti. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 
Yargıç Meltem Dündar, zanlıların5 gün daha tutuklu kalmasına emir verirken, zanlıların avukatı ise tecavüz iddialarının doğru olmadığını, müştekinin kendi rızası ile cinsel ilişkiye girdiğini ileri sürdü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474