banner564

Şortu arkadaşı getirdi

Polis, Boğaz Polis Karakolu hücresinde yaşamını sonlandıran Ahmet Sarıkılıç’ın eşi tarafından ortaya atılan iddiaları yalanladı

Şortu arkadaşı getirdi
banner598

   Boğaz Polis Karakolu hücresinde yaşamını sonlandıran Ahmet Sarıkılıç’ın ölümü ile ilgili eşi tarafından ortaya atılan iddialar üzerine Polis Genel Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, zanlıya eşi tarafından giymesi için getirildiği iddia edilen şortun ise eşi tarafından değil, arkadaşı Ömer Kaya tarafından karakola getirildiği belirtildi.
   Polis Genel Müdürlüğü, intihar olayı ile ilgili soruşturmanın titizlikle devam ettiğini vurgulayarak,  28 Eylül tarihinde, tutuklu bulunduğu Boğaz Polis Karakolu hücresinde asılmak suretiyle yaşamını sonlandıran Ahmet Sarıkılıç’ın ölümü ile ilgili soruşturmanın Başsavcılık nezdinde yürütüldüğü belirtti.
   İntihar olayı ile ilgili ilk tespitlere göre elde edilen bulguların kamuoyu ile şöyle paylaşıldı:
   “24 Eylül tarihinde Girne’de meydana gelen ‘soygun’ meselesi ile ilgili olarak Ahmet Sarıkılıç ve Serkan Bilir aynı gün ikametgâhlarında tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklanmışlardır. 
28 Eylül tarihinde, Boğaz Polis Karakolunda tutuklu olarak bulunan Ahmet Sarıkılıç’ın tutukluluk süresinin dolması nedeniyle aynı gün Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak aleyhinde 7 gün daha tutukluluk emri temin edilmiş ve akabinde de Girne Dr. Akçiçek Hastanesinde doktor kontrolünden geçirildikten sonra tekrar Boğaz Polis Karakoluna götürülerek hücreye yerleştirilmiştir.
Ahmet Sarıkılıç, aynı gün saat 13.40 sıralarında, Boğaz Polis Karakolunda avukatı ve ailesi ile görüştürülmesi sağlanmış ve tekrardan hücreye yerleştirilmiştir.
Boğaz Polis Karakolunda, Ahmet Sarıkılıç’ın yerleştirildiği hücrenin karşısında bulunan hücrede, hırsızlık suçundan tutuklu zanlı A.T. de aynı gün avukatı ile görüşmesinin ardından saat 18.00 sıralarında hücresine geri yerleştirildiği sırada Ahmet Sarıkılıç’ı oturur vaziyette görülmüştür.
Yaklaşık 15 dakika sonra ise, A.T. isimli diğer tutuklu, Ahmet Sarıkılıç’ı hücresinde asılı bir vaziyette görmesinin ardından görevli polislere haber vermiş ve Ahmet Sarıkılıç’ın giymekte olduğu şortun ipi ile kendisini hücre penceresine astığı görülmüştür.  
Olay yeri, Girne Bölge Savcısı, İlçe Polis Müdürü ve Adli Tıp Uzmanı tarafından ziyaret edilerek gerekli incelemeler yerinde yapılmış, zanlı avukatı ise olaydan haberdar edilerek olay yerine davet edilmiş ancak olay yerine gelmemiştir.   
Zanlıya eşi tarafından giymesi için getirildiği iddia edilen şort ise eşi tarafından değil arkadaşı Ömer Kaya tarafından karakola getirilmiştir.  
İntihar olayı ile ilgili soruşturma titizlikle devam etmekte olup, kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Eşi ne dedi
Bazı basın yayın organları, Sarıkılıç’ın eşinin getirdiği şortun ipi ile kendisini astığını öne atmıştı. 
Zanlının eşi Emine Sarıkılıç ise, Türkiye basınına yaptığı açıklamada Ahmet Sarıkılıç’ı ziyaretinde şort götürmediğini, polisin paraların yerini öğrenmek isterken eşini öldürdüğünü öne sürdü.
    Emine Sarıkılıç, eşinin hücrede öldürüldüğünü savunarak, şunları iddia etti:
   “Eşim, mahkeme sonrası çekilen fotoğraflarında gülümserken objektiflere poz vermişti. Eşimin benim götürdüğüm şortun ipiyle kendini astığı iddiası doğru değil. Birincisi ben ve babası eşime hiç elbise götürmedik. Götürmüşsek bunun bir tutanak altına alınmış olması gerekirdi. O tutanağın bir örneği de bizde olurdu. Ancak yok. İkincisi eşim 1.88 boyunda ve 120 kiloda olan biriydi. İddia edildiği gibi şort ipiyle böyle bir cüssede kişinin kendini asması hayatın olağan akışına aykırı bir durum. Biz sorgu sırasında, paranın yerini işkence yaparak öğrenmek isteyen polislerin eşimi havasız bırakmak suretiyle öldürdüğünü düşünüyoruz. Olayın peşini bırakmayacağız.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474