banner564

Sorun geç de  olsa çözüldü

Türkmenköy’de gençlere dağıtılan kırsal kesim arsaları dört yıl sonra elektriğe kavuşuyor

Sorun geç de  olsa çözüldü
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Gazimağusa’ya bağlı Türkmenköy’de gençlere dağıtılan ancak geçmiş hükümet tarafından hiçbir çalışması yapılmayan kırsal kesim arsaları dört yıl sonra elektriğe kavuşturuluyor. İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın girişimleri başlatılan çalışmalar geçtiğimiz gün start aldı.
Elektrik akımını taşıyacak direkler arsalara ulaşırken diğer çalışmaların da kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sosyal Konut Müdürlüğü tarafından bir kaç ay önce bölgede yapılan raporlama ve keşif çalışmaları meyvesini verdi. Elektrik direklerinin dikilmesi çalışmaları tamamlandı ve 15 gün içerisinde konutlara elektrik akımı verilecek. 

Beşerler: 400 bin TL maliyeti var
Diyalog’a konuşan İçişleri Bakanlığı Sosyal Konut Bölümü Müdürü Ercan Beşerler, dağıtılan arsalarda konutlarını tamamlayan kişilerin elektrik akımı olmadan bu kadar süredir burada yaşadıklarını ifade etti. Yapılan çalışmalar sonucu bu soruna çözüm üretildiğini ifade eden Beşerler, kısa sürede elektrik akımının verileceğini kaydetti. Beşerler, elektrik getirilmesi çalışmalarının ardından gerekli olan alt yapıların tamamlanacağını son olarak da asfalt çalışması yapılarak bölgenin tamamlanacağını ifade etti. Önem sırasına göre kırsal kesim arsalarında çalışmalarını devam ettireceklerini ifade eden Beşerler, bu yıl çok sayıda ihalelere çıkılacağını söyledi.
 Yaklaşık olarak 45 bölgede ciddi bir alt yapı çalışması yapılacağını kaydeden Beşerler Türkmenköy kırsal kesim arsaları için 400 bin TL tutarında bir maliyet olduğunu ifade etti.

Korol: Emeği geçenlere teşekkür ederiz
Türkmenköy Muhtarı Ayşe Korol ise yaptığı açıklamalarda dört yıl sonra elektriğin getirilmiş olmasının son derece memnun edici olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ve Müdür Ercan Beşerler’e teşekkür eden Muhtar Korol, kırsal kesim arsalarının köyler için çok önemli olduğuna değindi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473