banner564

‘Suçlular cezalandırılsın’

ELAM üyelerinin Kıbrıslı Türklere karşı yaptığı saldırıya, KKTC’deki siyasiler, partiler ve sivil toplum örgütlerinden tepki yağdı

‘Suçlular cezalandırılsın’
banner598
Güney Kıbrıs’ta aşırı sağcı Rum Ulusal Halk Hareketi (ELAM) üyelerinin önceki gün Kıbrıslı Türklere karşı yaptığı saldırıya, KKTC’deki siyasiler, partiler ve sivil toplum örgütlerinden tepki yağdı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yaptığı yazılı açıklamada, barış kültürü yerine düşmanlık, farklı kültürlere saygı yerine nefret, dostluk ve anlayış yerine kin eğitimi verildiği sürece tüm dünyada ırkçı saldırıların devam edeceğini belirtti.
Kıbrıslı Türklere, Güney Kıbrıs’ta yapılan ırkçı saldırının sadece kınamakla, ayıplamakla geçiştirilemeyeceğini kaydeden Siber, “Saldırganların yaş ortalamasını düşündüğümüzde Kıbrıs Rum liderliğinin gençlere verdikleri eğitimi bu yönüyle sorgulamaları çağrısında bulunuyorum” ifadesini kullandı.

Kalyoncu: Saldırıyı yapanlar cezalandırılmalı
Başbakan Ömer Kalyoncu, Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklere saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede bulunarak, cezalandırılması gerektiğini belirtti. Kalyoncu, “Caydırıcı cezaların verilmemesi halinde olayların artma ihtimali bulunuyor” dedi.

Özgürgün: EOKA’nın yeni versiyonu
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Türk düşmanlığını temel alan Rum eğitim sisteminin yetiştirdiği Rum gençliğinin örgütlendiği ve EOKA’nın yeni versiyonu olan ELAM’ın her fırsatta Kıbrıs Türklerine çirkin saldırıları karşısında bir kez daha Rum Liderliğini ve Kilisesini şiddetle kınayıp, yargı önünde gereğini yapmaya çağırdı.


Denktaş: İki taraf da 
eşit derecede sorumlu
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Güney Kıbrıs’ta yaşanan olaylardan Rum ve Türk tarafının eşit derecede sorumlu olduğunu söyledi.
Eylemin yapılacağının önceden bilindiğini, konunun basına da düştüğünü söyleyen Denktaş, “Tedbir almayan Rum tarafı da, gösterinin engellenmesi için Rum tarafından talepte bulunmayan Türk tarafı da yaşananlardan eşit derecede sorumludur” dedi.

Hüdaoğlu: Çözüm sürecine takoz
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, Güney Lefkoşa’da önceki gün Kıbrıslı Türklere yönelik yapılan saldırıları kınayarak, suçluların mutlaka cezalandırılması gerektiğini vurguladı.
Müzakere sürecinin olumlu bir havada sürdüğü bir dönemde yapılan bu saldırıların çözüm sürecinin önüne takoz koymaktan başka amaç taşımadığını belirten Hüdaoğlu, Kıbrıs'ta çözüm ve barış istencini dinamitlemeye yönelik bu tür saldırılar karşısında soğukkanlı ve sağduyulu davranarak, barış kültürünün yaygınlaştırılması çabalarının kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini kaydetti. Hüdaoğlu, “Barış güçleri bu tür saldırıları bertaraf edecek güçte ve kararlılıktadır” dedi.


Tepki yağdı…
Sosyal Demokrat Parti (SODEP) Başkanı Tözün Tunalı, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Örgütlenme Sekreteri Aziz Selengin, Devrimci Komünist Birlik (DKB) Sözcüsü Yusuf Alkım, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Başkan Vekili Hasan Felek, Mağusa İnisiyatifi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve AHDR ile POST RI da birer mesaj yayınlayarak Güney Lefkoşa’da önceki gün Kıbrıslı Türklere yönelik yapılan saldırıları kınayarak, suçluların mutlaka cezalandırılması gerektiğini vurguladı.
  

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474