banner564

Sular ısınıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım yarımadasına S-400 füze sistemleri konuşlandıracağını duyurdu

Sular ısınıyor
banner598

 Rus haber ajansı Interfax, Rusya'nın Kırım yarımadasına S-400 füze savunma sistemleri konuşlandıracağını duyurdu. Interfax haberini Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırdı. 

Karadeniz'de Kerç Boğazı yakınlarında geçtiğimiz pazar günü Rusya'nın el koyduğu Ukrayna savaş gemilerinde gözaltına alınan 24 askeri personelden 7'si tutuklandı. 
Kırım'daki Rus mahkemesi, Rus karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle 7 askeri personel için 2 aylık tutuklama kararı verdi.
Diğer askeri personelin yargılaması ise sürüyor. 
NATO'nun 29 müttefiki ise, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim çerçevesinde Kiev yönetimine olan desteğini yineledi.
NATO, Rusya'ya Ukraynalı gemi ve denizcileri serbest bırakması çağrısı da yaptı.
Karadeniz'de Kerç Boğazı yakınlarında Rus savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine karasularını ihlal ettiği iddiasıyla silahlı müdahalede bulunmuş, Ukrayna Deniz Kuvvetleri'ne ait 3 geminin 24 personelini gözaltına almıştı.

Putin, Poroşenko’yu suçladı
Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz'de yaşanan krizden Ukrayna'yı sorumlu tuttu ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun oyunu artırmak için böyle bir yönteme başvurduğunu ifade etti. Putin yaşanan gerilimi hudut olayı olarak niteledi ve Ukrayna'nın sıkıyönetim kararını abartılı bir adım olarak değerlendirdi. Putin, bahsi geçen suların daima Rusya'ya ait olduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473