banner564

UBP iktidara hazır 

Tatar ile Taçoy, üçüncü Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaret etti

UBP iktidara hazır 
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar ile Genel Sekreteri Hasan Taçoy göreve gelmelerinin ardından Üçüncü Cumhurbaşkanı, UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu’na ilk resmi ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Tatar, Eroğlu’nun Ofisi’nde gerçekleştirilen görüşmede yaptığı konuşmada, 19 yıl başbakanlık 23 yıl genel başkanlık ve 5 yıl cumhurbaşkanlığı yapmış Eroğlu’nun tecrübelerinden zaman zaman yararlanmak ve söylediklerini dikkate almanın faydalarına olduğunu söyledi; ara ara görüşmeleri olacağını ifade etti.
UBP’yi daha iyi günlere getirebilmek ve partide birlik beraberliği güçlendirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Tatar, “Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın bize mutlaka söyleyecekleri vardır. Bunları da her zaman olduğu gibi dikkate alacağız. UBP’nin şu anda komitelerini oluşturup kendi vizyonu ve düşüncelerini tamamlayıp önümüzdeki dönemde iktidar hazırlığı noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önemli olan UBP’nin daha da güçlenmesi” diye konuştu.

Eroğlu: Gayet doğal

KKTC’nin Üçüncü Cumhurbaşkanı UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu da 1976’dan 2015 yılına kadar aktif siyasetin içerisinde olan birisi olarak kendisinin de söyleyeceklerinin olmasının gayet doğal olduğunu kaydetti.
UBP’nin birlik ve beraberlik içinde bugünlere geldiğini kaydeden Eroğlu, bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde özellikle Genel Başkan ve Genel Sekreterin el ele partiyi organlarıyla yapacakları çalışmalarla UBP’yi daha ileriye taşıyacaklarına inandığını belirtti.
UBP’nin hep iktidarlara talip olmuş bir parti olduğunu ve bugün ana muhalefet görevini üstlenmiş olsa da hedefinin iktidar olduğunu bunun için de çok çalışmak gerektiğini dile getiren Derviş Eroğlu, “İfade ettikleri gibi kuracakları komitelerle örgütlerin gözden geçirilmesiyle, yetkili organların aktif hale getirilmesiyle , bütün partilileri kucaklayan bir davranışla UBP’yi çok daha iyi noktaya taşıyacaklarına inanıyorum” diye konuştu.
UBP tabanının seçtikleriyle bir arada olmayı seven bir taban olduğunu belirten Eroğlu, “Dolayısıyla çok gezen bir genel başkanımız, çok gezen bir genel sekreterimiz vardır. Bu iki arkadaşın bir biriyle dayanışma, sevgi ve saygılarıyla parti çok iyi noktalara taşınacaktır” diye konuştu.
Zaman zaman parti tabanıyla kopmalar olduğunu ve o zamanlarda partinin sıkıntılar yaşadığını ifade eden Eroğlu, dolayısıyla taban ve üst kademenin diyalog içinde olması ve güven duymasının partinin ana temalarından biri olduğunu söyledi . Eroğlu, bu özellik bozulmadığı sürece UBP’nin iktidar olacağını, olduğu zaman ülkesine ne gibi hizmetler yapacağını ve bunu nasıl yapacağını bilen bir parti olduğunu söyledi.
UBP iktidara hazırdır
Eroğlu, “İktidar boşluğu olursa UBP iktidara hazırdır, erken seçim olursa UBP erken seçime de hazırdır, ben bunu arkadaşlarımın çalışmalarından anlıyorum ve görüyorum. Başarılar diliyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473