banner564

Tacirlere af yok

Ülkeye 350 adet uyuşturucu hap ithal eden üç sanık 4 buçuk yıl hapse mahkûm edildi

Tacirlere af yok
banner598

 Suna ERDEN

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün 9 Mart 2018 tarihinde Girne’de düzenlediği operasyonda ele geçirilen 247 adet hap ile ilgili yargılanan Serkan Can, Mustafa Şimşek ve Hasan Nalbant hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Ülkeye 350 adet olarak sokulan hapların 113 tanesini sattıktan sonra yakalanan sanıklar, Girne Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile 4 buçuk yıl hapse mahkûm edildi.
Başkan Nüvit Gazi Hacı, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla'dan oluşan heyetin kararında, uyuşturucu suçlarının giderek arttığı, bu işten ticari kazanç sağlamaya kalkışanlara müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı.
Kararı okuyan Başkan Hacı, uyuşturucu suçlarının giderek arttığını, toplum sağlığını tehdit ettiğini belirtti. Hacı, sanıkların tasarrufunda bulunan miktarın da külliyatlı olduğuna dikkat çekti.
 Hacı, Serkan Can’ın tasarrufunda bulunan 247 adet uyuşturucu hapın, Hasan Nalbant tarafından 7 Mart tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan 350 adet olarak getirildiğinin tespit edildiğini söyledi. Sanıkların tasarrufunda bulunan hap miktarının kişisel kullanım için fazla olduğuna değinen Hacı, tüm olguları değerlendirdikten sonra sanıkları 4 buçuk yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

Ne olmuştu?
Girne’de,  19 Mayıs Caddesi üzerinde 9 Mart 2018 tarihinde, saat 13.50 sıralarında, narkotik ekipleri tarafından şüpheli görülen Serkan Can’ın üzerinde yapılan kontrolde 247 adet uyuşturucu hap bulunarak emare alınmıştı. Yapılan soruşturmada olayla bağlantısı olduğu tespit edilen Mustafa Şimşek ve Hasan Nalbant da tutuklanmıştı. Hapların 7 Mart 2018 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye 350 adet olarak Hasan Nalbant tarafından getirildiği tespit edilmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473