banner564

Taraflar sakindi

Serdar Denktaş başkanlığında gerçekleşen 2017 Mali Yılına Yönelik Protokol Görüşmelerinin ilkine 7 sendika katıldı

Taraflar sakindi
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Kamuda 2017 mali yılına yönelik protokol görüşmelerine başlandı. İlk toplantı, dün Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş başkanlığında, sendikaların katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıya, yasa gereği kamuda yetkili sendikalar, Öğretmenler Yasası uyarınca eğitimde ve Kamu Sağlık Çalışanları Yasası uyarınca sağlıkta yetkili toplam 7 sendikanın başkan ve temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Kamu-Sen, KTAMS, Kamu-İş, KTÖS, KTOEÖS, Tıp-İş, Hemşireler ve Ebeler Sendikası başkan ve temsilcilerin yanında, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu da hazır bulundu.
Serdar Denktaş toplantıda yaptığı konuşmada, 2017 mali yılına yönelik toplantının ilk günü olduğuna işaret ederek, bütçe çalışmaları devam ederken yetkili sendikaların görüş, öneri ve taleplerini dinlemek amacıyla bu toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.
Görüşmeleri kısa zamanda sonuçlandırmayı hedeflediklerini ifade eden Denktaş, görüşmelerin hayırlı olmasını temenni ederken, sendikaların görüşlerini alarak, verebileceklerini vermeye hazır olduğunu, veremeyeceklerini de net bir biçimde ortaya koyacağını belirtti.
Kamu Reformuyla ilgili yasal düzenlemelere değinen Denktaş, sendikalarla fikirsel olarak ayrı noktalarda olunsa da, kamuda düzeni sağlamak adına sadece hükümet olarak karar alınamayacağını, sendikaların görüşlerinin önemli olduğunu da belirtti.

Sendika başkanları ne dedi?
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Metin Atan da, toplantının hayırlı olmasını temenni ederek, talepleri konusunda bilgi verdi.
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Sıla Usar İncirli de sağlıkta “büyük bir yangın” yaşandığına işaret ederek, hekim, hemşire eksikliği, fiziki ve altyapı eksikliklerinin artık “ayyuka çıktığını” kaydetti.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel de, 2008’den bu yana protokol masasında çıkan kararların ya uygulanmadığını, ya da sendikalarla görüşülmediğini söyleyerek, bu yılki görüşmelerde hükümetin ciddi olmasını temenni ettiklerini söyledi.
Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, hemşire eksikliğinden kaynaklanan fazla çalışma karşılığı ek mesai ödeneklerinin yapılmasını istedi.
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Ahmet Kaptan, toplantıda anlaşılan noktaların hayata geçirilmesinin önemine işaret etti.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) temsilen konuşan Mustafa Baybora da, çalışma hayatının iyileştirilmesi, kayıpların karşılanması amacıyla iyi niyetle atılacak adımların önemine değindi.
Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek de, bütçe görüşmeleri öncesinde yapılan toplantının önemine işaret ederek, toplantıdan çıkacak kararların bütçe için önemli olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2016, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473