banner564

Tarım için  umut verdi

Tatar, Anamur'da üretimde alınan mesafeyi KKTC'ye yansıtacaklarını ve hayata geçireceklerini ifade etti

Tarım için  umut verdi
banner598

 Emir ERTORUN

Başbakan Ersin Tatar, "6. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı"nın açılışını yaptı. 
Tatar'ın da katıldığı kortej yürüyüşü ile başlayan açılış töreni, saygı duruşu, İstiklal marşının okunması ve konuşmalar ile sürdü. 
"Muzun başkenti Anamur" sloganıyla Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Fuar Merkezinde yer alan fuarın açılışında konuşan Başbakan Ersin Tatar, bu güzel günde Türkiye'de Anamur'da olmaktan bahtiyar olduğunu söyledi, gönül, yürek bağı ve birliğini geliştirerek geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceklerini söyledi.  
Açılışa katılan Kıbrıs Gazilerine şükranlarını sunan ve şehitleri anan Tatar, "Yüreğimiz her zaman Türkiye ve Türk milletiyle atıyor. Teröre karşı verilen mücadelede, barış pınarı harekatında Türkiye'nin hep yanında olduk ve destek verdik" dedi. 
Tatar, Anamur'da üretimde alınan mesafeyi KKTC'ye yansıtacaklarını ve hayata geçireceklerini ifade etti. 
Bu bölgede Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarının korunması için gelişimin önemli olduğunu belirten Tatar, "Her alanda birlikte çalışarak gelişeceğiz. Gönüller bir gelecek bir çalışıp üretip var olabilmek, bunu milli şuurla geliştirmek önemlidir" diye konuştu. 
Törende konuşan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Feridun Torunoğlu da, Başbakan Tatar'a açılışa teşrifinden dolayı teşekkürlerini sundu. 
Fuarın açılışına Tatar ile birlikte Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk da katıldı. 

Anemurium Antik Kenti ziyaret edildi
Öte yandan Başbakan Ersin Tatar, Anamur temasları kapsamında Anemurium Antik Kenti ziyaret etti. 
Başbakan Tatar'a burada "6. Anamur Gıda ve Tarım Fuarı"na katılmasından ötürü teşekkür plaketi sunuldu. 
Anemurium Antik Kentte düzenlenen etkinlikte, Başbakan Ersin Tatar ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz'a fuar ve açılışa katılımlarından dolayı hediye ve plaket takdim edildi. 
Türkiye'nin ve Roma İmparatorluğunun en iyi korunmuş odeionlarından, konserler, resitaller ve resmî toplantıların yapıldığı Odeion'da yer alan etkinlikte, Mersin Büyükşehir belediyesi oda müziği topluluğu da konser verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473