banner564

Taş mühür inceleniyor

Glapsides Plajında, Durali Çevikel ile Onur Gazinocu’nun tasarrufunda ele geçirilen iki parçadan birinin eski eser olmadığı belirlendi

Taş mühür inceleniyor
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın, Glapsides Plajında önceki gün düzenlenen operasyonda eski eser olabileceği şüphesiyle 2 adet kama ile bir adet taş mühür ele geçirildi. Arkeologlar tarafından yapılan incelemede kamaların eski eser olmadığı belirlendi, taş mührün ise laboratuvar incelemesinin devam ettiği belirtildi. Operasyonda tutuklanan Durali Çevikel ile Onur Gazinocu dün mahkemeye çıkarılırken, taş mühür ile ilgili sonuçların beklendiği kaydedildi.
Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Emin Doğan, İskele Narkotik Şube ekiplerinin, önceki akşam Glapsides Plajı’nda gerçekleştirdikleri operasyon sonucunda eski eser olduğuna inanılan 2 adet kama ile bir adet taş mühür ele geçirdiğini söyledi.
Polis, Durali Çevikel’in gözaltına alındığını, kamalar ile mührü zanlı Onur Gazinocu’dan aldığını söylemesi üzerine, Gazinocu’nun da tutuklandığını aktardı.
Doğan, arkeologların yaptıkları incelemede, kamaların eski eser olmadığını, taş mührün ise laboratuvar incelemesi sonucu eski eser olup olmadığının belirleneceğini bildirerek, mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Hasan Dağlı, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474