banner564

Tasfiye değil 3 milyon TL 

Taşkent Kooperatif Şirketi mudileri, Başbakan’dan olumlu haber bekliyor

Tasfiye değil 3 milyon TL 
banner598

Pelin YÜKSELAY
Taşkent Kooperatif Şirketi’ndeki vurgun sonrası çaresizlik içinde kalan mudiler, yatırdıkları paranın kendilerine ödenmesini bekliyor. 
   Yaklaşık 3 Milyon liralık vurgunun olayının ortaya çıkması ve Diyalog’un konuyu gündeme getirmesi sonrasında açıklama yapan Başbakan Tufan Erhürman, mudilerin parasının bir ay içinde ödeneceğini söylemişti. Bu sürenin dolmasına karşın herhangi bir gelişmenin olmaması nedeniyle gerek köy kooperatifi yetkilileri, gerekse muhtar Durmuş Aşandır, Başbakan Erhürman’ın gerekli adımları atmasını istedi.
   Suçluların hala mahkemeye çıkarılmadığını belirten muhtar Aşandır “mağdurlar kan ağlarken, onlar etrafımızda dolaşıyor” dedi.
   Tasfiye söylemlerinden rahatsız olan Taşkent Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özyıldırım ise, kendilerine 3 seçenek sunulduğunu belirterek şunları söyledi:
   1-Yönetimin borçlanması. Biz yönetim olarak bu öneriye karşıyız. Bu vurgun bizim dönemimizde olmadı ki biz bu 3 Milyonu borçlanıp ödeyelim. Kaldı ki borçlanırsak, herkese parasını iade ettikten sonra bu kooperatif batar, yiyenin de yanına kar kalır.
   2- Yeni yönetimle yola devam etmek. Bu seçeneği de köylüler kabul etmiyor. Köylü bizim arkamızda ve kooperatifin devamından yana. 
   3- Kooperatifin tasfiyesi. Eğer Başbakan’ın dediği gibi bu miktar fondan ödenecekse bu kooperatifin tasfiyesi anlamına gelir. Bunu da kimse kabul etmez.

Müsteşar ile görüştüler

   Geçtiğimiz günlerde Başbakan Tufan Erhürman’la görüşme talepleri olduğunu ancak müsteşarı ile görüşebildiklerini kaydeden Özyıldırım “Bu üç öneriyi kabul etmediğimizi onlara ilettik” dedi. Özyıldırım, şirketin tasfiyesi ile ödenecek herhangi bir paranın köylüler tarafından alınmaması için eylem ya kararı alabileceklerini söylerken, suçlular için yargı sürecinin hızlandırılması gerektiğini belirtti. 
   Bu işi yapanın bir kişi olmadığını, şirketin bu duruma gelmesinde kimin parmağı varsa bir an önce ortaya çıkarılıp cezasını çekmesi gerektiğini anlatan Özyıldırım, “yargı sürecinde paranın nerede olduğunu öğrenebileceğiz” dedi.

Aşandır: Başbakan bize söz vermişti

   Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır da, Başbakanın kendilerine bir ay önce söz verdiğini hatırlatarak, ‘ödeme yapılacak dedi, bir ay geçti, hani ödeme?’ şeklinde konuştu. Aşandır, Başbakanlığın kendilerine durumun düzeltilebilmesi adına 3 ayrı seçenek sunduğunu belirterek, bunları kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini vurguladı. 
   Aşandır, konuyla ilgili şunları söyledi:
   “Şirketler mukayyitliği ödeme için şirketin tasfiye edilmesi gerektiğini söyledi. Taşkent halkı olarak biz bu öneriyi kabul etmedik. Tasfiye halinde 20’şer bin Euro ödenecek mudilere. İnsan var ki 500 bin TL’sini kaybetti. Bu hiçbir adaletli sistem olmayacak. Kalan paranın üzerine yatılacak demektir bu. Biz diyoruz ki bu para bize hangi fondan ödenecekse ödensin. Mahkeme sonuçlanınca da suçlular fona bu parayı geri ödesin. Bunun yanında kooperatifi borçlandırma yoluna gitmek istiyorlar. Hırsızlar dışarda gezerken, siz kooperatifi mi borçlandıracaksınız? Biz buna karşıyız. Suçlular bulunsun, cezalarını çeksin, bu para ödensin. Biz normal olanı talep ediyoruz. Başbakanla görüşme talep ettik olmadı, müsteşarı ile görüştürüldük. Bizim görüşme talebimizin sebebi, bu paranın bize nasıl ödeneceğini öğrenmek. Bize biri çıksın ve anlatasın. Bu para bize nasıl ve ne şekilde verilecek? Köy halkı olarak beklemedeyiz.”

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473