banner564

Taşpınar Şehitleri anıldı

Muhtar İzzet Erçağıl, Rumların 20 Temmuz 1974’e kadar savunmasız Türk halkını öldürdüklerini anlattı

Taşpınar Şehitleri anıldı
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Taşpınar şehitleri, Taşpınar Şehitliği’nde düzenlenen törenle anıldı. Törene, Lefke Kaymakamı Halil Çorba, 49’uncu Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Çağatay Güneş, 2’nci Piyade Alay Komutanı Piyade Yarbay Aygün Osmanlı, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, diğer askeri yetkililer, bazı milletvekilleri, siyasi partilerden, muharip derneklerden temsilciler, şehit yakınları ve Taşpınar halkı katıldı.
Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okunarak, bayraklar göndere çekildi ve Şehitlik Özel Defteri protokol sırasına göre imzalandı.
Şiirlerin de okunduğu törende, Taşpınar Muhtarı İzzet Erçağıl günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Tören, din görevlisinin duasıyla tamamlandı. Ardından törene katılanlara Taşpınar Muhtarlığı’nda ikram yapıldı.

Erçağıl: Savunmasız insanları öldürdüler
Taşpınar Muhtarı İzzet Erçağıl, anma töreninde yaptığı konuşmada, Rumlar ve Yunanlıların, Kıbrıs’ı bir Yunan adası yapmak için 1950 yıllardan başlayarak Barış Harekatı’nın başladığı 20 Temmuz 1974’e kadar savunmasız Türk halkını öldürdüklerini anlattı.
Anavatan Türkiye’nin 1974’te adaya gerçekleştirdiği Barış Harekatı ile saldırıların son bulduğuna işaret eden Erçağıl, Taşpınar köyünde de binden fazla Rum ve Yunanlının zırhlı araçlar ve otomatik silahlarla köydeki yaklaşık 30 mücahide saldırarak, savunmasız insanları öldürdüğünü kaydetti.
Lefke Kaymakamı Halil Çorba, 49’uncu Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Çağatay Güneş, 2’nci Piyade Alay Komutanı Piyade Yarbay Aygün Osmanlı ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya Şehitlik Özel Defterini imzaladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474