banner564

Tatil bitti

Başka kimliklere bürünüp insanları dolandıran Mehmet Cemal Konyalıoğlu, bir buçuk yıl güneyde yaşadıktan sonra geri döndü

Tatil bitti
banner598

Suna ERDEN
Kılıktan kılığa girerek insanları dolandıran ve kaçtığı Güney Kıbrıs’ta bir buçuk yıl sonra geri gelerek teslim olan Mehmet Cemal Konyalıoğlu, üç gün süren tutukluğun ardından dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada soruşturmanın tamamlandığı belirtilerek teminat talep edildi. Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 1 Şubat 2017 tarihinde Lefkoşa’da Avukat Menteş Aziz’in ofisine giden zanlının, gümrük memuru olduğunu, Aziz’e ait paketi gümrükten çıkardığını, 182 ödediğini, Salih ismindeki şahsın biraz sonra paketi getireceğini söyleyerek ofis sekreterinden 182 TL para temin ettiğini söyledi.
Polis, zanlının 6 Şubat tarihinde de Ortaköy'de faaliyet gösteren Sümer Reklam isimli iş yerine giderek işletmeci Ekin Sümer’den yalan olduğunu bildiği halde "Gümrükçü" olduğunu söyleyip güven kazandıktan sonra paketi getirmek için taşımacılık ücreti olarak 158 TL para temin ettiğini mahkemeye aktardı. Polis, zanlı aleyhine tutuklama emri alındığını ve Güney Kıbrıs’ta olmasından ötürü askıda tutulduğunu belirterek, Kermiya Sınır Kapısından gelerek teslim olduğunu söyledi. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, benzer suçlardan hem sabıkası hem de askıda davaları olduğunu belirterek teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlıyı yargılanmak üzere 75 günü aşmayacak bir şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2018, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474