banner564

Tatlısu’nun  hazine avcısı

Polisin, devlete ait orman arazisinde izinsiz kazı yaparken suçüstü yakaladığı Selahattin Çakmak’ın evinde Meryem Ana heykelleri bulundu

Tatlısu’nun  hazine avcısı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Tatlısu’da, devlete ait orman arazisinde izinsiz kazı yaparken suçüstü yakalanan Selahattin Çakmak’ın evinde de arama yapan polis, 3 adet Meryem Ana heykeli ele geçirdi. Zanlı dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Tatlısu Polis Karakolu’ndan görevli polis, zanlının 10 Mart 2019 tarihinde, Tatlısu’da, Küçükerenköy bölgesinde, devlete ait orman arazisinde izinsiz olarak kazı yaparken suçüstü yakalandığını ve evinde bir arama yapıldığını söyledi. Zanlının evinde 3 adet küçük Meryem ana heykeli ile 27 parça etnografik eski eser bulunduğunu aktaran polis, tahkikatın tamamlandığını bildirerek zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 50 bin TL şahsi kefaleti şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473