banner564

Tecavüz zanlıları olaydan 6 gün sonra tutuklandı

23 yaşındaki Rus kadına dayak atarak, tecavüz etmekle suçlanan Mehmet Bayram ile Yakup Akbal, olaydan 6 gün sonra tutuklandı

Tecavüz zanlıları olaydan 6 gün sonra tutuklandı
banner598
‘Planlı eylem’

Çiğdem AYDIN
Girne’ye bağlı Esentepe köyünde yaşayan 23 yaşındaki Rus kadına dayak atarak, tecavüz etmekle suçlanan Mehmet Bayram ile Yakup Akbal, olaydan 6 gün sonra tutuklandı.
Rus uyruklu kadını evine götürecekleri bahanesiyle araçlarına alıp, boş bir arazide zorla tecavüz ettikleri öne sürülen Mehmet Bayram ile Yakup Akbal’ın, bu iğrenç eylemi planlı olarak yaptığı iddia edildi.
İki zanlının önce para karşılığı seks teklifinde bulundukları ancak kabul edilmeyince kaçırıp tecavüz ettikleri belirtildi. Girne’de 13 Temmuz tarihinde meydana gelen olayın ardından önceki gün Girne Adli Şube Ekipleri tarafından tespit edilerek gözaltına alınan zanlılar dün tutuklama talebi ile Girne’de duruşmaya çıkarıldı.
Tecavüz soruşturmasını yürüten Polis Çavuşu Ali Uzun’un duruşmada aktardığı bilgilere göre olay şöyle gerçekleşti:  Zanlılar FM 450 plakalı araç ile saat 03.30 sıralarında Girne Akçiçek Hastanesi önünde otostop çeken Rus uyruklu 23 yaşındaki A.M isimli kız görüp, yanında durup eve götürmeyi teklif etti. Ancak araçta iki erkek olmasından dolayı A.M bu teklifi kabul etmedi. İki zanlı oradan araçları ile uzaklaştı. 

Mehmet arka koltuğa yattı
Bu esnada zanlı Mehmet Bayram arabanın arka koltuğuna geçip uzanarak saklandı. Aracı süren zanlı Yakup Akbal, yalnız başınaymış gibi geri dönüp otostop çekmeye devam eden A.M’nin yanına gitti ve eğer isterse gideceği yere bırakacağını söyledi. Akbal’ın yalnız olduğunu sanan A.M, Esentepe’de bulunan Turttile Bay’a gideceğini söylemesi üzerine, zanlı Akbal’da zaten Esentepe’ye gideceğini söyleyip A.M’nin araca binmesini sağladı.
Hastane önünde A.M araca bindikten ve araç hareket ettikten kısa bir süre sonra Karakum bölgesinde zanlı Mehmet Bayram aracın arka koltuğunda uyuyakalmış ve yeni uyanmış numarası yaparak kalkıp oturdu. 

Ahlaksız teklif yolda araç içinde yapıldı…
Şehir dışına çıkan ve Acapulco civarlarına gelen zanlılar, yolda A.M’ye ahlaksız teklikte bulundu.
Zanlılar A.M’ye para karşılığı seks yapma teklifinde bulununca A.M böyle bir şey yapmayacağını, erkek arkadaşı olduğunu söyleyip araçtan inmek istedi. A.M’nin araçtan inmek istemesi üzerine zanlılar elektrik santralinin olduğu bölgede ıssız bir yola girip boş bir arazide aracı durdurdu. Araçtan inen ve kaçmaya çalışan A.M iki zanlının elinden kurtulamadı. 

Önce tokatladılar…
Zanlılar A.M’yi tokatlayıp darp ettikten sonra sırayla tecavüz etti. A.M’yi boş arazide yarı çıplak bırakıp kaçan zanlılar olaydan 6 gün sonra tespit edilerek yakalandı.
Tecavüz olayı ile ilgili bilgileri aktaran polis, soruşturma safhası ile ilgili olarak ise zanlı Mehmet Bayram’ın 5 sayfa, zanlı Yakup Akbal’ın ise 6 sayfa ifade verdiğini söyledi. 

Yol güzergahındaki kameralar incelenecek
Polis, zanlıların ifadesinin araştırılacağını, olayın başlangıç bir bitiş noktası arasındaki yol güzergâhlarının yeni tespit edildiğini ve kamera görüntülerinin inceleneceğini söyledi. Polis, incelenecek kamera görüntülerinin ardından yeni tanıkların ortaya çıkabileceğini belirterek, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceklerini ifade etti. Polis, yürütülecek soruşturma aşamasına zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi. Kararın ardından zanlılar polis hücresine götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473