banner564

Tek başına iktidar

Yerel seçimlerden başarıyla çıkacaklarına inanç belirten Denktaş, DP-UG’nin sonraki adımını açıkladı

Tek başına iktidar
banner598

Demokrat Parti Ulusal Güçler İskele İlçesi IX. olağan kongresi dün gerçekleştirildi. Kongrede İlçe Başkanlığına yeniden, tek aday olan Ahmet Cennetoğlu oy birliğiyle seçildi.

Kongreye, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve eşinin yanı sıra Genel Sekreter Bengü Şonya, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, bazı milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, Kadın ve Gençlik Örgütleri yetkili ve üyeleri, bazı parti yetkilileri, çok sayıda partili katıldı.

DP Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un divan başkanlığı yaptığı kongre saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından konuşmalara geçildi.

 

Cennetoğlu hedef büyülttü

DP Ulusal Güçler İskele İlçe Başkanı Ahmet Cennetoğlu yaptığı konuşmada son yapılan genel seçimlerde İskele İlçesinde % 40 oranında partisine oy çıktığını anımsatarak hedeflerinin tek başına iktidar olmak olduğunu kaydetti.

Belediye seçimlerinde de aynı azim ile çalışacaklarını söyleyip başarıya ulaşacaklarına inanç belirten Cennetoğlu, geçmiş yönetimlerden doğan ekonomik sıkıntının giderilmeye çalışıldığını ifade etti.

 

Denktaş: Ülkenin DP-UG’ye ihtiyacı var

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş kongrede yaptığı konuşmasında, yeni bir dönemin yeni bir ufkun başlangıcını yaptıklarını ve son yapılan genel seçimlerden başarılı bir şekilde çıktıklarını anımsattı.

Belediye seçimlerinden de başarılı bir şekilde çıkmak için çalışacaklarını vurgulayan Denktaş, Partinin kurumsal yapısını güçlendirmek ve yıkılamaz olduğunu göstermek için herkese görevler düştüğünü dile getirdi. Denktaş, “ülkenin DP Ulusal Güçler’e ihtiyacı var” dedi.

 

“Hedef tek başına iktidar”

Yapılacak olan ilk genel seçimlerde tek başına iktidar olmak için çalışacaklarının altını çizen Denktaş, 5 aydan beri hükümette olduklarını kaydetti.

Serdar Denktaş, hükümete geldikleri günden beri birçok sorunu kucaklarında bulduklarını ifade ederek, bunlardan en önemlilerinden bir tanesinin de yerel yönetimlerin sıkıntıları olduğunu söyledi.

 

Denktaş, ortağı  CTP’yi eleştirdi

Hükümet ortağı olan CTP-BG’den bazı kişilerin söz konusu sorununun giderilmesine yönelik hiçbir çaba harcamadığını söyleyen Serdar Denktaş, memleket değil de partisel çıkarların öne çıkarılmasının son derece yanlış olduğunu dile getirdi.

Denktaş “Onların kaybedeceği bir kuruş kırsal belediyelere geçecekmiş, umurlarında değil, bu konuda aylardan beridir ısrarla çağrı yapmamıza rağmen bir sonuç elde edemedik. Bunları görerek ve bilerek ama yılmadan, bıkmadan, usanmadan, yola devam etmek mecburiyetinde olduğumuzu bilerek biz kendi çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

 

Kamu reformu mutlaka olmalı...

Serdar Denktaş, kamuda verimliliğin arttırılmasının da önemine değinerek; “Kamu en önemli sözlerimizden biri. Kamuda verimliliği, geçicilerin kadrolanmasını sağlayacak ve ondan sonra iki dudak arasında iş görmeyecek. ‘Hakkı olan hakkını alacak’ sözü en önemli sözlerimizden” dedi. Serdar Denktaş, “kamu reformu genel reformların omurgasıdır” diyerek, sendikalarla uzlaşı sağlanarak meclise sunulan kamu reformu yasasının kısa bir süre sonra da meclisten geçip yasallaşmasının sağlanacağını ifade etti.

 

“Vatandaşlarımızın tümüne sahip çıkıyoruz”

366 kişinin işten atılması tartışmalarına da değinen Denktaş, bu kişilerin bu ülkenin vatandaşı olduklarını ve onlara sahip çıktıklarını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, “ ‘Bir tarihe bağlayarak toptancı bir anlayış ile insanımızı durduramazsınız’ dedik. Çünkü bu insanlar partilimiz olmasa da bu ülkenin vatandaşıdır. Biz vatandaşımızın tümüne sahip çıkmaya çalıştık. Çıktık Tempobet da” şeklinde konuştu.

 

Yalnızca 366 kişi değil, tüm vatandaşı düşündüklerinin altını çizen Başbakan Yardımcısı bu nedenle Şubat ayında yeterlik sınavı ile tüm vatandaşlara eşit fırsat sunma hakkı tanındığını kaydetti.

Mart ayında yeni kadro münhali açacaklarını her vatandaşın bu münhallere başvurabileceğini belirten Denktaş, amaçlarının kamuda verimliliği arttırarak vatandaşların en kolay şekilde hizmet almasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

 

Sözlerimizi adım adım gerçekleştireceğiz

Yalnızca kamuda çalışanları değil, ülkenin tüm vatandaşlarını ve hatta yatırım için ülkeyi tercih edenleri de düşündüklerini ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Denktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim amacımız salt kamuda çalışan memuru korumak değildir. Bizim hedefimiz bu ülkenin vatandaşının, bu ülkeye yatırıma gelen yabancının önüne engel olarak duran bürokrasiyi artık engel olmaktan çıkıp, vatandaşa hizmet eden, vatandaşın hizmetkarı olan bir duruma gelmesidir. DP Ulusal Güçlerin verdiği söz budur. Bu sözü yerine getirmek için biz kendi üzerimize düşenleri bu hükümet içerisinde adım adım yerine getirmekteyiz.”

 

“KKTC daha da güçlenecek”

DP-UG Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş; “DP Ulusal Güçler olarak hedefimiz bize emanet olan KKTC’nin çok daha güçlü, ayakları üzerinde duran, saygın, konuştuğunda ses getiren bir duruma gelmesidir” dedi.

 

İlçe yönetimine seçilen isimler

DP Ulusal Güçler İskele İlçe Başkanlığına oybirliğiyle tek aday olan Ahmet Cennetoğlu yeniden seçildi.

İlçe Yönetim Kurulu’na ise Maşallah Fırat, Dursun Bulut, Sefa Kurukafa, Abdullah Sakallı, Arif Özbayrak, Vahdet Alkan, Yaşar Şimşek, Binal Şanlıer, Oğuz Serbaş ve Ahmet Özalp oybirliğiyle seçildi.

Faal İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ise şunlar: İsmail Şeker, Sinan Gece, Yaşar Genç ve Mustafa Nizam.

İlçe Disiplin Kurulu’na oy birliğine seçilen isimler ise şöyle: Hasan Cafer Akıntuğ, Hasan Aksüt, Perihan Karakaş, Saffet Aydağ, Musa Güzelgöz, Selahattin Aybay.

 

Kadın Örgütü Başkanı Zehra İmsaler

DP Ulusal Güçler İskele İlçe Kadın Örgütü Başkanlığına ise tek aday olan Zehra İmsaler oy birliği ile seçilirken; yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Neyla Sakallı, Mihri Arcan, Zahra Elbasan, Sündüz Oğuz, Sıdıka Elbasan Atalat, Nejla Öykün.

 

Gençlik Örgütü Başkanı Yusuf Beyazi

DP Ulusal Güçler İskele İlçe Gençlik Örgütü Başkanlığına ise tek aday olan Yusuf Beyazi oy birliği ile seçildi. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ahmet Nizam, Kemal Metni, Enes Özbayrak, Zihni Aydıncı, Aygün Erülkü, Burcu Özal.

 

 

Kongrede, DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya ile Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre söz alarak birer konuşma gerçekleştirdiler.

 

Şonya: Geçiçiciler siyasiler arasında oyun oldu

DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya, ülke iç sorunları ve Kıbrıs sorunu konusunda gerçekleştirdiği konuşmasında ilk olarak ‘geçiciler’in konusuna değindi.

‘Geçiciler siyasiler arasında oyun olmuştur. Kah UBP, kah CTP bundan nemalanıyor, siz de arada ezilip gidiyorsunuz” diyen Şonya, kendisi için önemli olanın partilileri olduğunu kaydetti. Şonya, oyunun kuralları değiştiği zaman, değişen kurallara ayak uydurabileceğini lakin bugün için partisi ve partililerini düşünmesinin esas olduğunun söyledi.

 

“Ben DP Ulusal Güçler’in bir elemanıyım”

Kendisini, DP Ulusal Güçler’in bir elemanı olarak tanımlayan Genel Sekreter Bengü Şonya; “Bir şeyleri yapmak zordur, yıkmak çok kolay. Yükselmek adım adım olur, düşmek ise ani. Bunları göz önüne almamız lazım. Ben DP Ulusal Güçler’in bir elemanıyım. Hep böyle oldum, böyle kalacağım” dedi.

Kıbrıs sorunu konusuna da değinen Genel Sekreter Bengü Şonya, partisinin Kıbrıs sorunu konusunda tek kafa yoran parti olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

“Dünyamız değişiyor, özellikle Kıbrıs sorununda. Güney Kıbrıs’ın da ayak sürmesiyle çok kısa bir süre sonra belki bazı kararlar alınacaktır. DP Ulusal Güçler’in Dış ilişkiler Sekreteri olduğum dönemde Kıbrıs konusunda tek kafa yoran parti bizim partimizdi. Ve o dönemde ürettiklerimiz, ezber bozan düşüncelerdi.”

 

Töre Kıbrıs sorununa değindi

DP Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre konuşmasında, Kıbrıs sorununa dikkat çekti.

Zorlu Töre, bir anlaşmada Rumlara verileceği ileri sürülen köyleri içeren bir haritayı da göstererek devam ettiği konuşmasında, ülkenin müzakerelerde pazarlık konusu edilmemesi gerektiğini belirtti

Töre, KKTC’yi yaşatmanın Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın vasiyeti olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2014, 03:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473