banner564

Tek ve net mesaj

Vatandaşın yeni hükümetten öncelikli beklentisi ekonomik sorunları çözmesi

Tek ve net mesaj
banner598

 Çiğdem AYDIN

Vatandaş, yeni kurulan hükümetten icraat bekliyor. Bozuk yolların yapılmasını, ekonomik tedbirler alınmasını isteyen vatandaşlar, elektrik ve diğer temel tüketim ürünlerine yapılan zammın da geri alınmasını istiyor.  Diyalog’a konuşan vatandaşlar, “Hükümet öncelikle ekonomik sorunları çözecek adımlar atmalıdır” dedi.

Vatandaşlar ne söyledi…

Hasan Mehmet: 
Yeni hükumet kurulunca, beklentilerim yolların yapılması, öncelikle zamlar geri çekilsin en azından elektrik zammı hepimizin belini büktü. Yeni hükumetten ilk beklentim budur. Bana göre erken seçime gitmektense bir an önce koalisyon kurup yola devam etsinler durmadan seçim halk yoruldu. 

Mahmut İğrek:
Benim çok da beklentim kalmadı. Ama hükümet kurulsa da ekonomi ve zamların özellikle elektrik zamlarının düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Süratle ekonomik tedbirler alınsın halk rahatlasın. Ayrıca bir erken seçime gidilmesine de gerek olduğunu düşünmüyorum. Neden gidilsin ki, maksat nedir?

Erdal Eryener:
Yeni hükumet kurulunca ilk olarak beklentim kimseye bağımlı olmasınlar, kimsenin etkisi altında kalmasınlar. Kimlikle girişler ülkeye durdurulsun. Ekonomik tedbirler alınsın. Kendi iradeleri ile hareket etsinler. Ekonomik olarak bağımlı bir ülkeyiz gerçeğimiz budur zamların düşmesini beklemiyorum ama hayatın kısmen de olsa rahatlatılması gerektiğini düşünüyorum. 

Gül Eryener:
Beklentim yollar onarılsın. Yaşam daha kolay olsun, ekonomik tedbirler alınsın biraz hayat ucuzlasın. Geçim gittikçe zorlaştı çünkü bu ülkede. Süratle ışıklandırmalar da olsun tehlikeli çok yolumuz vardır. Bana göre tek başına partiler iktidarda olduğunda işler daha hızlı yürür bence erken seçim olsun.
 
Yurdagül Şekerci:
İlerici, atılımcı, girişimci bir hükümet olsun. İstikrarlı olsun şahsi çekişmeler içerisinde olmasınlar. Her şey çok durağın, girişimci politika yok ama yıkılan yıkıldığı yerde kalmasın ekonomi için ciddi girişimler yapılsın halk rahatlasın. İkili bir koalisyonla hızlı karar alma mekanizması ve uygulama mekanizmasını oluşturarak hareket etmelerini temenni ederim.

Hasan Sakallı: 
Ben sadece düzen istiyorum artık. Ekonomik durumun daha iyi olmasını beklerim. Kur artışlarına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğitim ve sağlıkta özellikle radikal kararlar alınsın istiyorum. Yollar düzenlensin, alt yapı yatırımları yapılsın, seyrüsefer harçları düşürülsün milletten daha kolay para toplayacaklar o parayla da yolları yapsınlar. İkili koalisyonla daha hızlı yapacaklarını düşünüyorum.

Erdem Dalbun:
Siyasetin içinde değilim ama ülkenin içinde yaşıyorum. Yollar bir kere çok kötü ilk iş yollardan başlanmalı. Ekonomik açıdan halk biraz rahatlasın ona göre bazı tedbirler alınsın. Alım gücü çok düştü fakir daha fakir zengin daha zengin oldu. Halkın daha fazla zamma ya da zaman kaybına tahammülü kalmadı.

Cemal Dereci: 
Geçmişe bakıp eski hataların yapılmamasını isterdim. Yolların yapılmasını, zamların geri alınmasını istiyorum. Elektrik faturaları uçtu, yollar gidilmez halde, fiyatlar cep yakıyor, eğitim döküldü, sağlık sistemi çöktü daha ne diyebilirim. Halk için hangisinin daha önemli olduğunu düşünürlerse ondan başlasınlar. Benim bir şeye inancım kalmadı önce Allah. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473