banner564

Teminatla serbest

18 yaşındaki Fatih’in ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından tutuklanan sürücünün davası ileride görülecek

Teminatla serbest
banner598

Suna ERDEN
Güzelyurt - Lefkoşa anayolunda 18 yaşındaki Fatih Can’ın ölümüyle sonuçlanan kazanına ardından tutuklanan Mustafa Tuş dün teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlının sol güzünde yüzde 80 görme kaybı olduğu, ayrıca bağımlılık tedavisinden sonra sinir ve baş hastalığından dolayı yüzde 50 engelli raporu verildiğini açıklandı. 
Mahkemede olguları aktaran polis, kazanın 8 Eylül 2023 tarihinde, saat 22.00 sıralarında, Güzelyurt - Lefkoşa anayolunun gece kulüpleri mevkiinde meydana geldiğini anımsattı. 
Polis, Fatih Can’ın yönetimindeki GY 594 plakalı van araç ile isimsiz tali yol kavşağından anayolda seyreden araçlara öncelik hakkı vermeden dikkatsizce anayola giriş yaptığını belirtti. Polis, anayola giriş yapan Can’ın, Güzelyurt istikametinden Lefkoşa’ya doğru seyreden ve kavşağa gelmeden süratini salim bir raddeye indirmeyen Mustafa Tuş yönetimindeki JL 545 plakalı aracın önünü tıkayarak, çarpışmaya neden olduğunu belirtti. 
Polis, kaza sonucu yaralanan her iki araç sürücüsü ile GY 594 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Osman Ceritli (E-22) ve Nuh Ali Ceritli’nin (E-26) Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldıklarını belirtti.
 Polis, kazada ağır yaralanan Fatih Can’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiğini kaydetti. 
Polis, yaralıların ise tedavilerinin ardından taburcu edildiğini söyledi.

Karanlıkta üstüme geldi
Kazanın ardından zanlının tutuklandığını, ifadesinde 70-80 kilometre hızla seyrettiğini söylediğini kaydeden polis, ancak kazanın meydana geldiği noktada hem kavşak bulunduğunu hem de hız limitinin 65 olduğunu belirtti.  
Zanlının mahkemeye çıkarılarak, hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde 3 adet kamera kaydı temin edildiğini, göğü tanıkları tespit edildiğini kaydetti.
 Polis memuru, zanlının muayene edildiğini, sol gözünde yüzde 80 oranında görme kaybı olduğuna dair doktor raporu alındığını söyledi.
Polis memuru, zanlının daha önce Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde alkol bağımlılığı tedavisi gördüğünü, tedavi sonucunda baş ve sinir hastalığı nedeniyle yüzde 50 engelli raporu verildiğini açıkladı. 
Polis memuru, zanlının tekrar kontrolden geçirileceğini ifade ederek, ceza-i ehliyetinin olup olmadığını belirlemek için doktor muayenesinin şart olduğunu söyledi.
Soruşturmanın devam ettiğini, beklenen doktor raporları olduğunu kaydeden polis, zanlının araştırmalarının geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade ederek, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Polis memuru, ayrıca davaları görülünceye kadar zanlının ehliyetine el konulmasını da talep etti. 
Mahkeme, zanlının 15 bin TL nakit teminat yatırmasına, bir kefilin 400 bin TL, bir başka kefilin ise 200 bin TL kefalet senedi imzalamasına, ayrıca davaları görülünceye kadar zanlının ehliyetine geçici süreyle el konulmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473