banner564

‘Temiz Düşün’ Projesi

Meral Akıncı, Sivil Savunma’nın etkinliğine katılarak Balalan’da fidan dikti

‘Temiz Düşün’ Projesi
banner598
 KKTC Cumhurbaşkanlığınca yürütülen “Temiz Düşün” Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi kapsamında dün balalan’da bir etkinlik gerçekleştirildi.   Etkinlik  çerçevesinde, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığınca, İskele İlçesine bağlı Balalan Köyü Anten bölgesinde fidan dikimi yapıldı.Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli,  Yenierenköy Belediye Başkanı  Mehmet Kadı, Sivil Savunma Teşkilatı personel ve çocukları, Orman Dairesi Müdürlüğü çalışanları, Mehmetçik, İskele, Yenierenköy, Büyükkonuk  Belediye çalışanları, İskele İlçesi Bölge halkı ve öğrencileri güneşli bir günde fidan dikti.

Akıncı: İnsan demek çevre demek
   Fidan dikimi sırasında konuşan Meral Akıncı, Temiz Düşün Projesi’nin bütün dünyada farklı isimler altında yürütüldüğünü söyledi. Kampanyanın, dünyanın iklim değişikliği tehdidi altında kalması dolayısıyla başlatılan uzun soluklu bir çalışma olduğunu belirten Akıncı, KKTC’de de bu projeyi hayata geçirmek için girişim başlattıklarını söyledi.
   Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avrkıran Alanlı, ağaçların ülkemizin en büyük zenginliği ve akciğerleri olduğunu söyledi. 
   Etkinliğe ev sahipliği yapan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi de, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan Temiz Düşün kampanyası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin amacının çevre bilinci farkındalığı yaratmak olduğunu belirtti.   
   Çelebi bundan sonra da faaliyetlerinin proje kapsamında devam edeceğini belirterek, Meral Akıncı’ya teşekkürlerini sundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473