banner564

Tepkisiz kalamayız

UBP milletvekili  Resmiye Canaltay, Larnaka üzerinden adaya gelen turistlerin KKTC’ye geçişlerini engelleyen Rum Yönetimi’ne karşı tavır konmasını istedi

Tepkisiz kalamayız
banner598

 Canev ASLAN
   Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa milletvekili Resmiye Canaltay, Larnaka üzerinden adaya gelen ve kuzeye geçmek isteyen yabancı turistlerin Rum Yönetimi tarafından engellenmesinin bir insanlık suçu olduğunu söyledi.
   Diyalog TV’de ‘Yaşam Kaynağı’ programına konuk olan ve Rum Yönetiminin en sert şekilde kınanması gerektiğine dikkat  çeken Canaltay “Ancak hükümetimizin Larnaka’dan gelen turistlere yönelik tavrı yoktur. Herhangi bir açıklama da yapılmadı” dedi. Canaltay şöyle dedi:
   “ Turizm Bakanı Ataoğlu Londra fuarında. Gazetecilerin büyük bir bölümü de bu fuarda. Bu konu bundan dolayı pek gündeme getirilmedi.  Bu konuyu Diyalog medyadan başkası gündeme getirmedi. Bizim  hayati konularımızın ne olduğunun altını çizmemiz lazım.  Devlet bürokrasisinin de bunları bölüşerek bunların üzerine gitmesi lazım. Çünkü bizim ekonomimiz eğitim ve turizmdir.  Bizim bu iki konu üzerinde çok iyi atılımlar yapmamız lazım. Reklamlar konusunda da çok geri kaldık. “

Yabancı turist sayısı azaldı

   Kuzey Kıbrıs’a gelen yabancı turist sayısında azalma olduğunu belirten Canaltay şöyle dedi:
   “Turizm istediğimiz noktada değildir. Yabancı turist sayısında yüzde 30 azalma var.  Bazı yabancı pazarlarımız tamamen kayboldu. İran, Hollanda, Balkan Ülkeleri, İngiltere’de 100 binlerde olan geceleme sayısı 30 binlere düştü, İskandinav ülkelerinden çok azaldı. Ama kış turizminde Almanlarımız var. Bir de biliyorsunuz Türkiye’den gelen turistlerde bir çoğalma oldu. Biz turizmde yanlış politika uyguladık. Turizmde olması gereken, en önemli nokta reklamdır. Siz eğer reklamı yapmazsanız, vaktinde yapmazsanız, istediğiniz yere gidin, istediğinizi yapın, artık geç kalınmış ve kaybedilmiş bir pazardır. 
    Biz temmuz ayında bir döviz krizi yaşadık ve yüzde 50lik bir artış oldu dövizde. Geçen yıl 500 sterline tatil yapan birisi bu sene 300’e çok rahatlıkla tatil yapabilirdi. Ama biz bunun reklamını dahi yapmadığımız için yabancı pazarı kaybettik. Bizim için önemli olan ekonomiyi kalkındıracak olan döviz girdisiydi. 

THY’den uçak istenmeli

   “Biz şu anda Larnaka ve Baf Havaalanı için çalışıyoruz” diyen UBP milletvekili resmiye Canaltay şunları kaydetti:
   “ Devletin buraya bir havayolu şirketini muhakkak getirmesi lazım. Türkiye THY’den bir uçağı burada yatıracaktı. O daha tam olmadı. UBP zamanında iki uçak burada base olmuştu ve charter turları buradan düzenleniyordu. Sadece o zaman neler yapıldığına bakarlarsa, şimdi belki turizimde 2019’u kaçırmayız.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474