banner564

Tesisat bilmecesi

32 yaşındaki Nihat Yıldız isimli işçinin elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesi olayında kusuru bulunduğu iddiasıyla 3 kişi mahkemeye çıkarıldı

Tesisat bilmecesi
banner598

Türkiye’nin Kars ilinden Kuzey Kıbrıs’a ekmek parası kazanmak için gelen ve önceki gün Yılmazköy’deki Kofalı İnşaat Şirketi’ne ait işçi lojmanında elektrik akımına kapılarak can veren 32 yaşındaki Nihat Yıldız’ın ölümüyle ilgili polis tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Polis soruşturmasında şirket sahibi Ali Kofalı ile lojmanın elektrik tesisatını yapan Polat Yeniçeri ve Göksel Alçıcı gözaltına alındı. 
“Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebep olma” suçlarından haklarında soruşturma yapılan zanlılar dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların teminata bağlanması halinde etki edemeyeceğini belirtti.
Polis, zanlıların Yılmazköy’de 7 Mart tarihinde Kofalı Beton Şantiyesinde meydana gelen “dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebep olma” suçlarından gözaltına alındıklarını açıkladı. 

Elektrik kablosunu fareler kemirmiş…
Polis, şantiyede bulunan işçi lojmanlarında konteynerleri çevreleyen teller üzerinde bulunan elektrik kablosunun fareler tarafından kemirildiğini, bu nedenle elektrik kaçağı oluştuğunu ifade ederek, Nihat Yıldız’ın teller üzerine çamaşır sermeye çalıştığı esnada yüksek elektrik akımı nedeni ile hayatını kaybettiğini söyledi. 

Tesisat değiştirildi iddiası…
Polis, yapılan araştırma sonucu şantiyeye elektrik tesisatını Polat Yeniçeri ve Göksel Alçıcı’nın taşeronu olduğu firmanın döşediğini öğrendiklerini belirtti.
Polat Yeniçeri ve Göksel Alçıcı’dan alınan ifadede ise şantiyede bulunan 2 konteynere yaklaşık 2 yıl önce tesisat döşendiğini öğrendiklerini kaydeden polis, döşenen elektrik tesisatının şuan bulunan tesisat olmadığını ve değişiklik yapıldığı yönünde beyanda bulunulduğunu söyledi. 

Kefaletle serbest kaldılar
Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlıların soruşturmaya etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkeme, zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, ayda bir en yakın polis karakoluna gidip imza atmaları ve her zanlı için bir kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile serbest kalmalarına karar verdi.
Aslen Türkiye’nin Kars ilinden olan 4 çocuk babası Nihat Yıldız çalışmak için KKTC’ye gelmiş ancak önceki gün talihsizlik sonucu yaşamını yitirmişti. İhmal sonucu yaşama veda eden Yıldız’ın cenazesi dün memleketine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474