banner564

Tümü perişan halde

Kürtaj skandalının 8 zanlısına 8’er gün daha tutukluluk verilirken, sekreter Aygün Gündüz teminatla serbest bırakıldı

Tümü perişan halde
banner598

Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs genelinde şok etkisi yaratan ve büyük infiale neden olan kürtaj skandalı ile ilgili tutuklanan 8 zanlı dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Suçla bağlantılı tutuklu bulunan Dr. Mehmet Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek, Ebe Ayşegül İşbilen, emekli hemşire Taner Okburan, hastanede şoför olarak çalışan Aziz Doğgün, Hasta Danışmanı Cemaliye Ölmez, Sekreter Aygün Gündüz, dün sabah tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan Dr.Fahri Karagözlü ve tedavisi süren Anastezi Uzmanı Dr. Rasıha Serdaroğlu için ek tutukluluk talebinde bulunuldu. Önceki duruşmalara kelepçesiz getirilen zanlılara dün kelepçe takıldığı gözlemlendi. 

Serdaroğlu ambulansla getirildi…
Öte yandan Perşembe gününe kadar hastanede müşahede altında olacağı açıklanan zanlı Serdaroğlu ambulansla mahkemeye getirildi.Ek tutuklama duruşmasında İddia makamı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener bulunurken, zanlılar ve avukatları hazır bulundu. 
Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, zanlı Fahri Karagözlü’nün sabah saatlerinde taburcu olduğunu ifade ederek, zanlı Rasıha Serdaroğlu’nun ise Perşembe gününe kadar hastanede kalması gerektiğine dair uzman doktor görüşü olduğunu ifade etti. Akyener, uzman doktorun raporunu mahkemeye amere olarak sundu. 
Daha sonra yasa dışı kürtaj operasyonları yapan zanlılar ile suçu örten suçundan tutuklu bulunan zanlılar için ayrı duruşma yapıldı. 

Doğgün, Ölmez ve Gündüz bir çıkarıldı…
İlk etapta yasa dışı kürtajla alınan bebekleri gömdüğü öne sürülen zanlılar Aziz Doğgün, Cemaliye Ölmez ve kürtaj kayıtlarının olduğu ajandayı çöpe attığı öne sürülen Aygün Gündüz duruşmaya çıkarıldı. Kürtaj soruşturmasını yürüten Polis Çavuşu Namık Kemal Baz, suçu örten suçundan tutuklu bulunan zanlılar Ölmez ile Doğgün hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, zanlı Gündüz hakkındaki soruşturmanın ise tamamlandığını belirtti. Polis,  zanlı Aygün Gündüz’ün “Suçu örten” suçlaması ile gözaltına alındığını anlattı. Polis, zanlının hafta sonu tutuklanarak mahkemeye çıkarıldığını ve aleyhinde 3 gün tutukluluk alındığını söyledi. 

Kanser hastası Gündüz için teminat talebi…
Polis, 3 günlük sürede zanlı Aygün Gündüz’ün evinde arama gerçekleştirdiklerini ifade ederek söz konusu kayıp ajanda ile ilgili Gündüz’ün polise bilgi vermediğini söyledi. Polis, Gündüz’ün kanser hastası olduğunu ve tedavi gördüğünü soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ileride yargılanmak üzere uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu. 
Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlılar Cemaliye Ölmez ile Aziz Doğgün’ün tutukluluk süresinin 8 gün uzatılmasına karar verirken, kanser hastası olan zanlı Gündüz’ün ise teminatla serbest kalmasına emir verdi. Zanlı Aygün yurt dışına çıkış yasağı, KKTC vatandaşı 1 kişinin imzalayacağı 50 Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakıldı.

Operasyon takımı 8 gün daha tutuklu
Üç zanlının ardından Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Ebe Ayşegül İşbilen, emekli hemşire Taner Okburan duruşmaya çıkarıldı. Polis, 6 zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Polis, alınan 8 günlük tutukluluk süresinde 19 kişiden daha ifade alındığını belirterek, olayla bağlantılı bazı isimler tespit edildiğini ifade etti. Ada Hospital’in kayıtlarının incelenmeye devam ettiğini belirten polis, tüm zanlıların evlerinde ve hastanede geniş çaplı arama yapıldığını söyledi. Polis, alınması gereken birçok ifade olduğunu, aranan şahısların ve olayla bağlantılı isimlerin bulunduğunu belirterek zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu.
Zanlıların avukatları ek tutuklama talebine itiraz etmezken Yargıç Gökhan Asafoğulları,  zanlıların tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılmasına karar verdi. Asafoğulları, Perşembe gününe kadar hastanede müşahede altında kalacak olan zanlı Serdaroğlu’nun ise taburcu edildikten sonra hücreye konmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473