banner564

Todd: ‘Top sizde’

İngiltere Yüksek Komiseri Todd, garantiler konusunu iki toplumun kararına bıraktıklarını söyledi:

Todd: ‘Top sizde’
banner598
   İngiliz Yüksek Komiseri Ric Todd, ülkesinin garantiler konusunda bir tavır belirlemediğini ve bu konuyu Kıbrıs’taki iki tarafa bıraktıklarını söyledi.
   Fileleftheros gazetesi, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun  İngiliz Yüksek Komiseri Ric Todd ile görüşmesini geniş bir şekilde yansıttı.
   Neofitu; görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, İngiliz Yüksek Komiseri Todd’un kendisine söylediklerini aktardı. 
   Todd, Garantiler konusunda bir tutumlarının olmadığını, Kıbrıs’taki tarafların kendilerinden garantör kalmalarını istemeleri halinde bunu tartışabileceklerini, ancak garantör olmak ya da olmamak yönünde bir görüşleri bulunmadığını söyledi.
   Neofitu ise, Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın garantileri istemediğini aktardı.
   Averof Neofitu, görüşmede Kıbrıs sorunu, Suriye’deki durumun yarattığı göç dalgası ve enerji konularının da ele alındığını vurguladı.

Fokaidis, ABD Büyükelçisi ile görüştü

  Gazete, bir diğer haberinde, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in, ABD’nin yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty ile görüştüğünü belirterek,  Güney Kıbrıs’a uygulanan ambargonun kaldırması yönündeki talebini aktardı.
   Fokaidis, ABD’nin silah ambargosunun bölgedeki istikrar ve güvenin sağlanabilmesi için kaldırılması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473