banner564

Toparlanma sürüyor

Darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler piyasaların 15 Temmuz öncesine dönüşü için sinyal veriyor

Toparlanma sürüyor
banner598
Darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler piyasaların 15 Temmuz öncesine dönüşü için sinyal veriyor. Dış borsalardan gelen haberler ve yabancı yatırımcıların 08-12 Ağustos haftası hisse senetlerinde 186, tahvil bonoda 477 milyon dolar alış yapması piyasalar için önemli gelişmelerdi.
Piyasalarda toparlanma sürüyor. Dış borsalar ve petrol fiyatlarındaki yükselişle birlikte artan risk iştahı, gelişen piyasalara fon girişleri, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’den not değişiminin gelmemesinin verdiği moral ve FED tutanaklarında faiz artırımı konusundaki kararsızlık iyimserliğin kaynakları olarak görüldü. 15 Temmuz sonrası yabancı yatırımcıların ilk defa 08-12 Ağustos haftası hisse senetlerinde 186, tahvil bonoda 477 milyon dolar alış tarafında olmaları dikkate değer. Piyasaların seyri açısından yabancıların tavrı önemli olmaya devam ediyor. Ancak olumlu gelişmelerin önemli ölçüde fiyatlanması, piyasaları taşıyacak beklenti ihtiyacının sürüyor olması ve terör eylemleri nedeniyle olumlu hava yerini daha temkinli görünüme bırakmaya başladı. Önümüzdeki hafta yine dış piyasalarla birlikte ABD makro ekonomik verileri ve salı günkü Türkiye Merkez Bankası faiz kararı izlenecek. Merkez bankasından beklenti yine faiz üst koridorunda (fonlama) çeyrek puanlık indirimlerin devam edileceği yönünde. Fitch’in Türkiye’nin yatırım yapılabilir notunu koruması önemli görülürken, uyarıları ve görünümü negatife çekmesinin piyasaya olumsuz etkileri sınırlı kalabilir. İyimserlik korunmakla birlikte beklenti tarafının henüz doldurulamaması piyasalarda “Bekle gör” anlayışını öne çıkarabilir.

Dolar/TL kurunda,  tepki alımları görülüyor
Dolar/TL kurunda, bir süredir devam eden düşüşte destek noktalarına yaklaştıkça tepki alımları görülmeye başladı. Tepki çıkışının devamı için 2.94 seviyesinin üzerinde kalınması önemli olacak. Bu durumda 2.97 ve 3.00-3.02 sonraki direnç seviyeleri. İlk önemli tutunma noktaları 2.92-2.90 seviyelerinde bulunuyor. 2.90 seviyesinin altında verilecek destekler 2.87-2.84 seviyelerinde. Geri çekilmelerde tepki alımları görülebilir.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474